Ricotta roomkaas cake

Gepubliceerd op 25 oktober 2015 om 16:13

Een cake wordt echt zó veel lekkerder met een beetje kaas er door heen. Voor deze cake gebruikte ik ricotta en naturel roomkaas en jongens, wat smaakt hij goed!

Ik had nog ricotta over (die had ik gebruikt voor deze spruitjes met krieltjes, ricotta en spekjes) en ook nog een restje naturel zuivelspread. Weggooien is zonde en ik had zo gauw ook geen ander gerecht had waar ik ricotta in kon gebruiken (ik besloot namelijk om deze pastaschelpen met een Mexicaans mengsel te vullen in plaats van met ricotta en spinazie).

Dus besloot ik om er dan maar een cake van te bakken. Want ik weet dat dat lekker is (deze met alleen roomkaas smaakt ook erg goed). En dat was een prima idee want deze cake is dus lekkerrrrr :-) Kan ook heel goed als dessert: dan serveer je 'm warm met een bolletje vanille-ijs en wat slagroom. Gegarandeerd goed!

Deze cake kun je prima invriezen (wat ik dus deed, want wij eten heus niet elke week een complete cake op). Snijd de afgekoelde cake in plakken en verpak die per stuk in een plastic zakje. Dan kun je ze prima langere tijd in de vriezer bewaren.

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.