10 dingen die ik heel graag eet

Gepubliceerd op 10 oktober 2015 om 16:05

Een tijdje geleden deelde ik met jullie mijn top-9 van dingen waar ik echt niet van houd. Het meeste eten lust ik wel, maar er zijn een aantal dingen waarvoor je mij desnoods wakker mag maken... Ik heb al mijn favorieten voor jullie op een rij gezet!


1. Brood (en dan vooral suikerbrood)
Suikerbrood3322-3.jpg
Mijn favoriete maaltijd van de dag is de lunch. Ik ben gek op brood! Je kunt me geen groter plezier doen dan met een uitgebreide broodmaaltijd. Allemaal verschillende brood- en belegsoorten... Ik stapel altijd van alles op mijn brood: tomaat, komkommer, sla, appel, pesto, kaas (gewone, of geitenkaas, brie, camembert, feta: alles wat maar kaas is), jam, appelstroop, noten, honing. Heerlijk! En het allerlekkerste: een dikke plak smeuïg suikerbrood. Geen verrassing natuurlijk, want daar is deze blog uiteindelijk mee begonnen.

2. M&M’s choco
MMs-2.jpg
Alle soorten M&M’s zijn lekker, maar de choco M&M’s zijn echt de allerbeste. Het liefst nadat ze een tijd in de koelkast hebben gelegen en dus lekker hard zijn. Wist je dat ze bij de McDondalds in Duitsland McFlurry’s met hele mini-choco M&M’s hebben? Niet in stukjes gehakt, maar helemaal heel door het ijs geroerd. Dat is zó lekker! Toen we vorig jaar een weekend in Duitsland waren hebben we twee keer zo’n McFlurry gehaald (we hebben er zelfs het dessert in het restaurant voor geskipt) :-) Ik wacht al tijden tot ze die ijsjes ook in Nederland hebben, maar hier helaas alleen McFlurry’s met gehakte pinda M&M’s...

3. Fruit
Vooral in de zomer koop ik met regelmaat veel te veel fruit. Ik kan namelijk echt niet kiezen als de aardbeien, meloenen, ananassen, druiven, sinaasappels, perziken, pruimen, appels, peren en bananen allemaal tegelijk in de aanbieding zijn. Dan neem ik alles mee! :-) We moeten er dus wel eens tegen aan eten, maar dat is niet zo erg. Ik ben er gek op en het is lekker verantwoord. Dat compenseert die M&M’s choco weer een beetje, haha!

4. Straciatella ijs (met grote stukken chocolade)
Straciatellaijs4-1.jpg
Van al het ijs staat straciatella ijs met stip op 1. Tenminste, als er lekkere dikke stukken chocolade in zitten. Die bakken straciatella ijs uit de supermarkt tellen dus niet mee, daar zitten alleen een paar verdwaalde mini chocoladebolletjes in. Nee, het moet het echte vers gemaakte ijs zijn, met veel chocolade. Hmmm! Kun je ook zelf maken, zie hier (mits de pakken toverijs te koop zijn; ze liggen nu niet in de winkel). 

5. Geitenkaas
Ga als vegetariër uit eten & 9 van de 10 keer krijg je geitenkaas voorgeschoteld. Voor mij geen straf, want ik ben echt gék op geitenkaas. Vooral die echte verse (in Frankrijk hebben ze hele lekkere). Zelfs al zijn er andere menuopties, dan kies ik toch bijna altijd voor het gerecht met geitenkaas.

6. Mosterdsoep
Mosterdsoep21_vk-3.jpg
Een grote concurrent voor de voorgerechten met geitenkaas als ik uit eten ga: mosterdsoep (al moet ik eerlijk bekennen dat de geitenkaas uiteindelijk meestal toch wint). Ik ben niet zo’n soep-eter, maar een goede mosterdsoep sla ik niet af! Ik heb lange tijd geprobeerd om ‘m zelf te maken maar was nooit tevreden over het resultaat - totdat ik uiteindelijk op dit recept uitkwam.

7. Zelfgebakken appeltaart
Appeltaart242-3.jpg
Er gaat niets boven zelfgebakken appeltaart! Al moet ik zeggen dat ik ook gek ben op perziktaart (deze moet je maken!), kwarktaart (zie hier) of aardbeientaartjes (zoals deze slof of deze zanddeegtaartjes). En de laatste tijd bak ik ook steeds vaker cakes met fruit er door, die ook niet te versmaden zijn (check deze met bosbessen en deze met aardbeien). Maar uiteindelijk is een echte homemade appeltaart (met of zonder kruimels) toch het lekkerst. Altijd goed!

8. Chocolade koekjes
Pindakaaschocoladekoekjes182b-3.jpg
Ook iets wat ik niet kan weerstaan: chocolade koekjes. Vooral die met dikke brokken chocolade er in. Ik maak ze dus ook heel vaak zelf (deze staan met stip op één, maar deze zijn ook ver-ruk-ke-lijk). Ook weer niet té vaak overigens, want als er een grote pot met van die lekkere koekjes staat, dan moet die natuurlijk zo snel mogelijk leeg...

9. Ouwerwetse aardappels met groenten (zonder gehaktbal)
Aardappelpartjesuitdeoven222-2.jpg
Als ik onze jongens vraag wat zij het liefste als warm eten op tafel willen, dan is het antwoord (uiteraard) steevast: ‘patat!’. En als goede tweede: pizza. Ik moet er eigenlijk altijd even over nadenken wat ik zelf nou het lekkerst vind als warme maaltijd. En hoewel er veel is wat ik érg lekker vind (zoals alles met geitenkaas natuurlijk, deze lasagne, deze ratatouille, of deze gevulde paprika’s) kan ik ook altijd erg genieten van gewoon ouderwets aardappels met groente. Geef mij in plaats van patat maar gekookte aardappels met rode kool (bijvoorbeeld in deze ovenschotel) of aardappeltjes uit de oven (deze zijn lekker!) met bloemkool. Echt! En daar snappen de jongens natuurlijk he-le-maal niets van... :-D

10. Oranje boterballen
Kennen jullie deze snoepjes? Die zijn dus heel lekker.

 

O ja, wat ik niet lust kun je hier lezen. Wat vinden jullie het aller-aller-allerlekkerst?


Reactie plaatsen

Reacties

janneke
9 jaar geleden

Favoriete heerlijkheden: eigengemaakte snert...eigengebakken appeltaart...ijs van La Venezia...griekse yoghurt met vezels,honing,noten etc....pure chocola met noten of marsepein...pizza...allerlei vis..