Spruitjes met krieltjes, spekjes & ricotta

Gepubliceerd op 20 oktober 2015 om 20:23

Wij eten nooit spruitjes. Jullie wel? Ik lust ze op zich wel, maar ben de enige thuis. En dus maken wij ze nooit. Maar voor deze ovenschotel met spruitjes, krieltjes, pecannoten, spekjes en ricotta maakte ik een uitzondering!

Kortgeleden hadden we een etentje met ons team, waarvoor iedereen iets lekkers mee had genomen. Eén van mijn collega's kwam met deze ovenschotel aanzetten. En ik weet niet precies of iedereen binnen ons team van spruitjes houdt, maar de schaal met spruitjes ging helemaal leeg. Snap ik, want ik vond 't ook erg lekker!

Mijn collega vertelde dat haar vader normaal gesproken ook geen spruitjes lust, maar dat zelfs hij dit lekker vond. Nou, dat wilde ik thuis natuurlijk ook wel eens proberen. Helaas hier niet hetzelfde resultaat: manlief vond de spruitjes nog stééds niet lekker. Dat was dan weer een beetje jammer. Maar ik heb er zelf gelukkig wel heerlijk van gegeten.

Je kunt deze ovenschotel heel goed de volgende dag nog eens opwarmen (gewoon weer in de oven zetten totdat alles goed warm is). Dan zijn de krieltjes en spruitjes ook weer wat zachter, ook lekker. Ze komen namelijk vrij stevig uit de oven, maar als je ze nog eens bakt garen ze nog wat verder door. Dus als je ze liever zachter hebt, dan moet je de schotel gewoon opwarmen de volgende dag!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.