Nieuws

Kip cordon bleu

Aan de buitenkant een lekker knapperig kaaskorstje, en binnenin gesmolten kaas en ham. En het mooiste van alles: het maken van deze kip cordon bleu's is heel erg simpel!

Lees meer »

Sleutelrekje

Ben je thuis altijd je sleutels kwijt? Of erger je je groen en geel aan die overal rondslingerende sleutelbossen? Met een beetje lego maak je in een handomdraai een handig sleutelrekje!

Lees meer »

Kaneelsuiker muffins

Heb je zin in een lekker zoet broodje bij het ontbijt of de lunch? Maak dan eens kaneel-suiker muffins: lekker luchtige kleine broodcakejes met een heerlijke dikke laag kaneelsuiker op de bovenkant.

Lees meer »

Stamppot boerenkool met mosterd

Nog meer winterkost! Manlief is gek op stamppot boerenkool en het was lang geleden dat we dat aten. Dat moest dus nodig weer eens op het menu. Wist je dat boerenkool met mosterd prima smaakt?

Lees meer »

Turkse dürüm

Deze week aten we Turkse dürüm met gyrosreepjes, paprika, ui, appel en een kwarksausje. Zelf gemaakt, dus het smaakte anders dan de dürüm uit een kant-en-klaar pakje. Maar 't was lekker!

Lees meer »

Volkoren broodje

Dit volkorenbrood is een stevig, goed vullend brood. Het past prima bij echte winterkost, zoals een bord hete snert.

Lees meer »

Snert

Wij zitten al helemaal in de winterkost. En wat past er beter bij koud weer dan snert? Ik maakte dus een flinke pan lekker stevige snert met véél vlees.

Lees meer »

Râs al hânout krieltjes

Eigenlijk zouden we vandaag pasta eten. Maar ik had zin in aardappeltjes (en er lagen nog krieltjes in de kast), dus ik bakte râs al hânout krieltjes. Lekker.

Lees meer »

Snickers blondies

Voordat je deze Snickers blondies gaat maken waarschuw ik je maar vast: als je ze niet in één keer wilt opeten, dan moet je ze niet maken. Ik herhaal: NIET maken. Want je kunt ze echt niet laten staan!

Lees meer »

Kip teriyaki ovenschotel

Voordat het de oven in ging smaakte en rook deze kip teriyaki al heerlijk. Dit gerecht kun je heel goed een dag van tevoren klaar maken. De oven doet de de dag er op de rest van het werk!

Lees meer »

Swirl brood

Ik word zo blij van dit swirl brood! Niet alleen omdat het lekker is (en dat is het), maar vooral omdat het er zo vrolijk uit ziet. :-) En het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is super eenvoudig te maken.

Lees meer »