Linzenschotel met kip & paprika

Gepubliceerd op 20 november 2015 om 16:55

Hoi! Vandaag hadden we zin in bonen. Geen bruine bonen dit keer, maar een lekker pittige linzenschotel met kip & paprika.

Linzen doen me altijd aan het Bijbelverhaal over Jakob en Esau denken. Voor een bord linzensoep verkocht Esau het recht dat hij als oudste zoon had aan zijn broer Jakob. Ik zocht de tekst er even bij:

"Eens was Jakob aan het koken toen Esau uitgeput thuiskwam van de jacht. ‘Gauw, geef me wat van dat rode dat je daar kookt, ik ben doodmoe,’ zei Esau tegen Jakob. ‘Pas als jij me je eerstgeboorterecht verkoopt,’ antwoordde Jakob. ‘Man, ik sterf van de honger,’ zei Esau, ‘wat moet ik met dat eerstgeboorterecht?’ ‘Zweer het me nu meteen,’ zei Jakob. Dat deed Esau, en zo verkocht hij zijn eerstgeboorterecht aan Jakob. Daarop gaf Jakob hem brood en linzensoep. Esau at, dronk en ging meteen weer weg; hij hechtte geen enkele waarde aan het eerstgeboorterecht." (Genesis 25:29-34).


Hoe lekker linzen ook zijn... het is toch moeilijk voor te stellen dat je daarvoor je hele erfenis weggeeft. Vind je ook niet? Ik ben benieuwd wat Jakob voor ingrediënten in die soep heeft gedaan :-)

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.