Snert

Gepubliceerd op 30 november 2015 om 12:01

Wij zitten al helemaal in de winterkost. En wat past er beter bij koud weer dan snert? Ik maakte dus een flinke pan lekker stevige snert met véél vlees.

In snert hoort veel vlees, aldus mijn man. Want zo maakte zijn moeder het vroeger ook altijd. Het is natuurlijk een onmogelijke opgave om te wedijveren met een beroemd gerecht van je schoonmoeder (kan nóóit net zo lekker worden, toch?). Maar ik heb me er op basis van de omschrijvingen van manlief toch maar aan gewaagd. 

En... hij was méér dan tevreden. Het was natuurlijk niet helemaal hetzelfde als de snert van zijn moeder, maar dit was óók erg lekker. Ik mag het vaker klaarmaken! Missie geslaagd dus :-)

Lekker met een stukje roggebrood met spek of kaas er bij. Het is stevige snert en vult behoorlijk, dus schep niet meteen te grote borden op. Heb je nog een heleboel over? Je kunt de snert prima invriezen. Vries het in éénpersoons porties in: dat ontdooit namelijk sneller én je kunt gemakkelijk voor het juiste aantal personen snert uit de vriezer halen.

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.