Swirl brood

Gepubliceerd op 15 november 2015 om 20:39

Ik word zo blij van dit swirl brood! Niet alleen omdat het lekker is (en dat is het), maar vooral omdat het er zo vrolijk uit ziet. :-) En het lijkt misschien ingewikkeld, maar het is super eenvoudig te maken.

Een poos terug zag ik ergens een plaatje van een brood met zo'n mooie krul er in. En toen dacht ik maar één ding: dat wil ik maken! De eerste poging mislukte alleen hopeloos. Dat werd een heerlijk havermoutbrood, maar het deeg dat ik gebruikte had te weinig contrast en je zag dus totaal geen krul. :-( 

Twee weken later dus een nieuwe poging. Eigenlijk zou ik dat het weekend er voor al doen, maar toen had ik het druk & dus geen zin meer in deeg klaarmaken. Overigens tot teleurstelling van manlief op zaterdagochtend: "Geen vers brood vandaag? Dat is toch een beetje de standaard in het weekend..." Maar dat werd dit weekend weer 100% goed gemaakt, want nu rolde er wel een perfect swirl brood uit de oven.

En daar word ik dan zo blij van! Dit vind ik echt zo leuk om te doen. Alles in de keuken is leuk om te maken, maar brood & gebak staat met stip bovenaan. Dus als dat goed lukt, dan maakt dat mijn dag! Ik strooide over dit brood wat maanzaad. Dat was ook een lekkere toevoeging (ff onthouden: weer wat vaker maanzaad gebruiken).

Het is trouwens een enorm simpel brood om te maken. Maar het staat wel chique. Dit kun je je visite wel voorschotelen, vind je ook niet? En dan gewoon niet vertellen dat het heel eenvoudig was hoor! :-D   

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.