Nieuws

25x eten dat je in kunt vriezen

Onlangs deelde ik al eens met jullie dat je wraps en geraspte kaas heel goed kunt invriezen. Maar je kunt nog veel meer eten in de vriezer bewaren! Ik heb 25 voedingsmiddelen die je in kunt vriezen op een rij gezet. Van hoeveel wist jij dat 't kon?

Lees meer »

Mexicaanse gevulde paprika's

Gevulde paprika's vonden wij altijd al lekker. Meestal vul ik ze met een mild mengsel van rijst & kip. Deze kruidige Mexicaanse paprika's met rijst, gehakt & bonen smaken totaal anders maar verrassend goed!

Lees meer »

Chili con carne uit de oven

We moeten meer peulvruchten eten, volgens de experts. Want die zijn heel erg gezond. Wij hebben daar geen moeite mee: deze chili con carne uit de oven bijvoorbeeld, die lusten wij wel!

Lees meer »

Pesto-kwark salade

Heb je nog restjes in de koelkast liggen? Daar kun je vast een prima salade mee maken! Met wat sla, kwark & pesto maakte ik deze lekkere schaal vol salade.

Lees meer »

Pesto zalm

Vis is heel gezond & aangezien jullie vol goede voornemens zitten (zeker na die chocolade crème cakerol van vorige week) is het hoog tijd voor een visrecept: zalm met pesto.

Lees meer »

Lahmacun (Turkse pizza)

Het meest spannende aan deze lahmacun vond ik de vraag of je rauw gehakt op een pizza kunt smeren. Komt dat wel gaar uit de oven? Ja dus - en het smaakte heerlijk!

Lees meer »

Brownie twix ijstaart

Deze ijstaart is speciaal voor alle chocoladeliefhebbers. Een brownie bodem, vanille-ijs, chocolade-ijs (met chocoladestukjes) en om 't af te maken brokken twix en karamelsaus.

Lees meer »

Broodje carpaccio

Na de kerstdagen hadden we carpaccio over. Daar maakte ik dus lekkere broodjes mee: eentje met pesto als basis, en de andere met remouladesaus.

Lees meer »

Chocolade crème cakerol

Oké. Zet je goede voornemens voor dit jaar nog maar even in de kast: eerst is er deze chocolade crème cakerol. En die is te lekker om af te slaan.

Lees meer »

Desem speltbrood

Dit desem speltbrood is een prachtig stevig brood met een vrij neutrale smaak. Hij is op zijn lekkerst als hij vers uit de oven komt (zoals elk brood natuurlijk), maar ook afgekoeld is 'ie heerlijk.

Lees meer »

Meergranen desembrood

Mijn allereerste zuurdesembrood! Wat was ik blij toen dit meergranenbrood puntgaaf uit de oven kwam. Klein dansje door de keuken :-) Dit is een vrij stevig brood met een heerlijke, volle smaak.

Lees meer »

Zuurdesemstarter

Eerder probeerde ik al een zuurdesemstarter te maken (en dat ging mis). Maar nu is het gelukt! Met een zuurdesemstarter kun je heerlijke desembroden bakken zonder gist toe te voegen.

Lees meer »

Appelflappen

Ik heb nog nooit oliebollen gebakken voor oudejaarsavond. Maar appelflappen, dat kan ik wel. En jij ook, want het is echt super simpel.

Lees meer »