Chocolade crème cakerol

Gepubliceerd op 2 januari 2016 om 10:27

Oké. Zet je goede voornemens voor dit jaar nog maar even in de kast: eerst is er deze chocolade crème cakerol. En die is te lekker om af te slaan.

En als ik zeg lekker, dan bedoel ik dus ook echt vet lekker. Zoals je weet houd ik niet van chocolademousse enzo (zie hier), maar bij deze chocolade crème cakerol lik ik zelfs het schaaltje schoon (nou ja, dat had ik eigenlijk willen doen, maar ik heb me braaf ingehouden).

Door de luchtige crèmelaag in de cakerol en de zoete chocoladefrosting op de buitenkant heeft de cakerol helemaal niet zo’n zware, machtige chocoladesmaak. Hij is zoet & zacht & smeuïg: precies zoals hij moet zijn. Ook de jongens vonden ‘m heerlijk (nou ja, op onze middelste na dan: die is sowieso geen gebak-eter, dus hij is er niet eens aan begonnen).

Ik maakte deze cakerol als dessert voor oudejaarsavond. We hadden gegourmet en toen alle rommel weer schoon & aan de kant was, was het tijd voor koffie en thee. Met een dessert dus. En vooraf dacht ik nog: moet ik wel een dessert maken? Want na gourmetten zit je toch altijd wel aardig vol. Maar dit ging er in als koek cakerol. Je kunt deze cakerol trouwens ook heel goed als gebak op een verjaardag serveren. Hij is al besteld voor de eerstvolgende verjaardag hier thuis…!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.