Desem speltbrood

Gepubliceerd op 1 januari 2016 om 20:09

Dit desem speltbrood is een prachtig stevig brood met een vrij neutrale smaak. Hij is op zijn lekkerst als hij vers uit de oven komt (zoals elk brood natuurlijk),
maar ook afgekoeld is 'ie heerlijk.

Het fijne van dit brood is dat je het heel goed in plakken kunt snijden. De korst is lekker knapperig, maar blijft ook tijdens het snijden mooi heel. Geen in elkaar gedrukt brood dus (zoals je vaak hebt met bijvoorbeeld van dat afbakstokbrood als 't net uit de oven komt). 

Spelt is trouwens een tarwesoort. Ik dacht altijd dat als je een glutenallergie hebt, dat je dan wel speltbrood mag eten. Maar dat is niet zo, want spelt bevat net als tarwe gluten.  

Ik bakte dit brood voor bij het gourmetten op oudejaarsavond, in plaats van stokbrood. Ik had er natuurlijk ook wel een spelt stokbrood van kunnen maken, maar ik vond deze vorm veel mooier :-) Ik sneed er plakken van en sneed die vervolgens weer in kleine stukken. Stukje brie of tapenade er op... lekker!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.