Het meest spannende aan deze lahmacun vond ik de vraag of je rauw gehakt op een pizza kunt smeren. Komt dat wel gaar uit de oven? Ja dus - en het smaakte heerlijk!
Lahmacun is een traditioneel oosters gerecht, dat bestaat uit deeg belegd met een mengsel van pittig gekruid gehakt, ui, tomaat, pepers en peterselie. Voordat je het opeet besprenkel je het met citroen. Je kunt lahmacun opgerold (als een soort wrap) eten, maar ook plat.
Ik koos er voor om deze lahmacun niet als opgerolde wraps te maken, maar als kleine pizza's. Niet alleen omdat we een pizzabodem lekkerder vinden, maar ook omdat dat veel minder werk was dan het maken van zulke platte wrapbodems.
Als je het jezelf niet te moeilijk wilt maken, zou je er ook voor kunnen kiezen om tortilla's te besmeren met het gehaktmengsel, die in de oven af te bakken en daarna opgerold op te eten. Lekker makkelijk & snel klaar!
Het recept vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties