Pesto zalm

Gepubliceerd op 8 januari 2016 om 21:21

Vis is heel gezond & aangezien jullie vol goede voornemens zitten (zeker na die chocolade crème cakerol van vorige week) is het hoog tijd voor een visrecept: zalm met pesto.

Waarom is vis eigenlijk zo gezond? Dat komt omdat er een speciaal soort vet in zit, dat bijna alleen maar in vis en andere zeedieren zit. Door dat vet heb je minder kans op hart- en vaatziekten en het is goed voor je hersenen en ogen.

Om echt wat aan die gezonde vetten te hebben moet je minstens één tot twee keer per week vis eten. En dan 't liefst niet de gefrituurde varianten zoals visstick, kibbeling en lekkerbekjes, maar bijvoorbeeld zalm, makreel, haring en sardientjes.

Nou, dat was wel weer genoeg les in gezondheid. Nu gauw naar het recept (en dat is echt enorm simpel - daar houd ik wel van)!

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.