Nieuws

Maïs desembrood

Dit maïs desembrood is een heerlijk luchtig en vrij neutraal brood: allerlei soorten beleg smaken er heel goed op.

Lees meer »

Mosterd tartaarballen

Light gehaktballen! Ik maakte ze namelijk van tartaar, waar veel minder vet in zit dan in gewoon rundergehakt. De ballen zijn gekruid met mosterd & dat geeft er een heel eigen smaak aan.

Lees meer »

Appel-kaneel broodpudding

Broodpudding is een klassiek zoet Engels dessert. Handig om je oude brood mee op te maken! Ik maakte er eentje met appel, kaneel en rozijnen. 't Is wel een beetje een chaos op je bord, trouwens... ;-)

Lees meer »

Kaas-ui broodjes

Deze kaas-ui broodjes hebben we al heel wat keren gemaakt. Het is een terugkerend verzoeknummer binnen onze familie.

Lees meer »

Appel-roomkaas gebak

Met een groot vel vers bladerdeeg maak je in een handomdraai dit zoete appel-roomkaas gebak. 't Heeft wel wat van een apfelstrudel!

Lees meer »

Rode vruchtencrumble (of zoiets...)

Advies gevraagd! Ik wilde een rode vruchtencrumble, maar wat ik maakte was meer een soort fruitcakejam. Érg lekker - daar niet van - maar niet wat ik van plan was. Wat denken jullie, hoe kan dit beter?

Lees meer »

Wit zuurdesembrood

Zuurdesembrood moet lang rijzen - en daardoor kun je 't niet 's ochtends vroeg al bakken. Of toch wel? Ik testte of het deeg in de koelkast ook goed wil rijzen. Dit is het resultaat: een wit zuurdesembrood.

Lees meer »

Kerriekrieltjes met sperziebonen

Met een beetje kruiden maak je van simpele boontjes & aardappels zomaar een lekker maaltje. Wat dacht je van deze kerriekrieltjes met sperziebonen, een hamlapje en cottage cheese?

Lees meer »

Waldkorn desembrood

De meeste mensen maken (of kopen) een taart als ze een feestje geven. Ik bakte brood voor onze visite! En dit waldkorn desembrood ging héél snel op.

Lees meer »

Bosbessen amandel plaatcake

Een lekker zoete plaatcake met frisse bosbessen, amandelen & een laagje glazuur. Je kunt er een heleboel stukken uit snijden: handig als je veel visite krijgt!

Lees meer »

Boffert (trommelkoek/poffert)

Dit is jeugdsentiment: een boffert! Met rozijnen en een lekkere bruine suiker-kaneellaag op de bovenkant. Wie van jullie at er vroeger wel eens boffert (of trommelkoek/poffert)?

Lees meer »

Forel lasagne

Eet je graag vis, maar vind je 't lastig om stukje vis klaar te maken? Dan is dit de oplossing: maak een lasagne met vis!

Lees meer »

Bloemkool-kerrie schoteltje

't Stond niet op de planning & ik heb er vooraf niet over nagedacht: dit simpele bloemkool-kerrie schoteltje heb ik heel snel in elkaar geflanst. En wat was 't lekker!

Lees meer »

Korn desembrood

Kornbrood is het één van de lekkerste broden - nou ja, dat vinden wij in elk geval. Hoog tijd dus om er zelf ook eens eentje te bakken.

Lees meer »

Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!