Home » Nieuws

Nieuws

Bier brood

Dit is speciaal voor alle mannen: brood met BIER! En je hoeft er helemaal geen keukenprins voor te zijn: gewoon met een lepel alle ingrediënten door elkaar roeren & hop, zo de oven in.

Lees meer »

Lasagne alfredo

Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte! Deze lasagne alfredo is heel eenvoudig zelf te maken met een beetje melk, bouillon, bloem en kaas.

Lees meer »

Perzik-vanille tulband cake

Vorige week hadden we een doopdienst in onze kerk: reden voor een feestje! Ik bakte dus een aantal tulbanden voor bij de koffie, waaronder deze lekkere perzik-vanillecake.

Lees meer »

Groene aanslag op tuintegels verwijderen

Het is eindelijk voorjaar! Nog even en dan kunnen de tuindeuren weer open en zitten we de hele dag buiten. Maar o, die vieze groene aanslag op de tegels... gelukkig kun je daar heel simpel én goedkoop iets aan doen.

Lees meer »

Suikervrije cake

Een cake zonder suiker - en als 't even kan ook met minder vet. Dat moet kunnen, toch? Ik ging aan 't experimenteren in de keuken en deze suikervrije cake was het resultaat daarvan!

Lees meer »

Aluminiumfolie afscheuren

"Dit moet je even op je site delen, Syts!" zei mijn schoonzus. Nou, bij deze dus. Al is het zo simpel dat het bijna geen tip is te noemen: zó scheur je een stuk aluminiumfolie af zonder dat de hele rol op de grond valt.

Lees meer »

Meergranen desem busbrood

De zuurdesembroden die ik tot nu toe maakte, waren allemaal vloerbroden. Dit meergranenbrood maakte ik in een broodbakblik. Dat bleek nog best lastig!

Lees meer »

Chocolade crêpes

Chocolade crêpes kun je natuurlijk als warme maaltijd eten, maar wat dacht je van crêpes als dessert? Met een bolletje vanille-ijs, of een lekker zoete roomvulling er in...

Lees meer »

Twee weken zonder suiker (& hoe is het nu?)

Vorige week bestookte ik jullie zeven dagen lang met suikervrije berichten. "Veel te kort om er iets van te merken," zeiden sommigen van jullie toen al. En dus ging ik afgelopen week door met suikervrij eten. Dat ging best goed. Nog steeds geen glas cola gehad... (en wat is dat met die paaseitjes?)

Lees meer »