Runderstoofpot met peer
Lekker zoet, deze runderstoofpot met peer. De krieltjes bak je gewoon mee, dus je hebt maar één pan nodig voor dit gerecht!
5 apr 2016 10:47
Lekker zoet, deze runderstoofpot met peer. De krieltjes bak je gewoon mee, dus je hebt maar één pan nodig voor dit gerecht!
4 apr 2016 13:00
Vandaag is Het keukentje van Syts één jaar online. Een heel jaar alweer! In de afgelopen 12 maanden kreeg ik van jullie vaak dezelfde vragen te horen. Met stip op één: “Hoe kun je nou al die lekkere dingen bakken & toch slank zijn?” :-) Maar jullie vroegen ook vaak: “Verdien je er iets mee?”, “Waar haal je de tijd vandaan?” en “Hoeveel bezoekers komen er eigenlijk op je site?” De antwoorden op die vragen lees je hier!
3 apr 2016 13:08
Het lijkt misschien op 't eerste gezicht op een cake, maar 't is toch écht een wit karnemelk brood! Al hebben onze jongens er van gesmuld alsof 't cake was, trouwens.
2 apr 2016 16:40
Deze boffert (of poffert / trommelkoek) is lekker zoet door de rozijnen & perzik die er door heen zitten. Lekker als warme maaltijd of bij een kopje thee!
1 apr 2016 17:00
Het is tijd voor pizza! Dit keer een Duitse flammkuchen met appel & rode ui. Het brooddeeg maakte ik met zuurdesem, maar je kunt ook gewoon pizzadeeg gebruiken.
31 mrt 2016 14:14
Deze bollen bársten letterlijk van smaak. De karnemelk, olijven en zongedroogde tomaatjes maken hier iets bijzonders van. Voor wie van een pittig broodje houdt!
30 mrt 2016 21:18
Lekker en gezond: zalm met gehakte pistachenoten en een sausje van kokos & groene curry. Iets heel anders dan anders!
29 mrt 2016 09:46
Dit is speciaal voor alle mannen: brood met BIER! En je hoeft er helemaal geen keukenprins voor te zijn: gewoon met een lepel alle ingrediënten door elkaar roeren & hop, zo de oven in.
28 mrt 2016 17:00
Vandaag geen lasagne met een rode saus, maar met een witte! Deze lasagne alfredo is heel eenvoudig zelf te maken met een beetje melk, bouillon, bloem en kaas.
27 mrt 2016 17:00
Vorige week hadden we een doopdienst in onze kerk: reden voor een feestje! Ik bakte dus een aantal tulbanden voor bij de koffie, waaronder deze lekkere perzik-vanillecake.
26 mrt 2016 11:55
Het is eindelijk voorjaar! Nog even en dan kunnen de tuindeuren weer open en zitten we de hele dag buiten. Maar o, die vieze groene aanslag op de tegels... gelukkig kun je daar heel simpel én goedkoop iets aan doen.
25 mrt 2016 13:50
Een cake zonder suiker - en als 't even kan ook met minder vet. Dat moet kunnen, toch? Ik ging aan 't experimenteren in de keuken en deze suikervrije cake was het resultaat daarvan!
24 mrt 2016 12:23
"Dit moet je even op je site delen, Syts!" zei mijn schoonzus. Nou, bij deze dus. Al is het zo simpel dat het bijna geen tip is te noemen: zó scheur je een stuk aluminiumfolie af zonder dat de hele rol op de grond valt.
23 mrt 2016 11:26
Je hebt gewoon brood en je hebt Brood met een hoofdletter. Dit maïs desembrood met lijnzaad is er eentje van die laatste categorie: jongens, wat smaakte dit goed!
22 mrt 2016 17:00
De zuurdesembroden die ik tot nu toe maakte, waren allemaal vloerbroden. Dit meergranenbrood maakte ik in een broodbakblik. Dat bleek nog best lastig!
21 mrt 2016 11:59
Houden jullie ook zo van andijvie? Ik eet heel graag andijviestamppot, maar ook deze andijvieschotel met sperziebonen & gehakt is erg lekker.
20 mrt 2016 17:00
Vandaag eten we Mexicaans! Dronken bonen, om precies te zijn: want je maakt ze namelijk klaar in bier. Klinkt goed, of niet dan?
19 mrt 2016 22:44
Over mijn eerste volkoren desembrood was ik niet helemaal tevreden. Tijd dus voor een nieuwe poging met een andere methode!
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!