Zoete boffert met perzik & rozijn

Gepubliceerd op 2 april 2016 om 16:40

Deze boffert (of poffert / trommelkoek) is lekker zoet door de rozijnen & perzik die er door heen zitten. Lekker als warme maaltijd of bij een kopje thee!

Een poosje terug kreeg ik van onze buren een Amelander boffert mix. Toevallig had ik net een paar weken daarvoor een boffert pan gekregen (die stond al heel lang op mijn wensenlijstje). Daar kon ik mooi deze mix voor gebruiken dus! Al was de eerste boffert die ik in de boffertpan maakte trouwens wel een andere: ik maakte eerst een eigen recept, een boffert met rozijnen en een kaneel-suiker laagje op de bovenkant. 

En daarna kwam dus deze boffert met de Amerlander boffert mix. Ik deed er rozijnen en perzik door: lekker zoet! De hoeveelheid beslag was overigens wat te groot voor mijn kleine boffertpannetje van 1 liter, dus ik maakte in twee sessies anderhalve boffert. De grote boffert ging mee naar de kerk, waar we een doopdienst hadden & dus een feestje hadden (zie ook deze perzik-vanille tulband cake). En de kleine boffert gaf ik cadeau aan mijn vader. Hij is er gek op! :-) 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.