Lekker en gezond: zalm met gehakte pistachenoten en een sausje van kokos & groene curry. Iets heel anders dan anders!
Met zalm kun je alle kanten op. Ik maakte al eens zalm met honing & pecannoten (dat is een absolute aanrader, volgens de heer des huizes), zalm met honing-mosterd-balsamicosaus en een zalmpakketje met krieltjes en groente. Ook in een ovenschotel kun je zalm prima gebruiken: bijvoorbeeld in deze zalmlasagne met mozzarella.
En vandaag maakte ik dus zalm met pistachenoten en een groene currysaus. Leuke combinatie, vind je ook niet? En het past echt heel goed bij elkaar: de zacht zoete kokosmelk, pittige groene curry en zoute knapperige pistachenoten op de zalm. Lekker bij wat gebakken aardappeltjes en een verse salade.
Het leukste is trouwens nog wel dat het er best chique uit ziet, zo'n zalm die je op een mooi bordje serveert op een bedje van saus. Je moet gewoon niemand vertellen dat het eigenlijk super simpel is om te maken! :-)
Ingrediënten voor 2 personen
- 200 ml kokosmelk
- 1 eetlepel groene currypasta
- 1 theelepel sojasaus
- handje pistachenoten, in kleine stukjes gehakt
- 2 zalmfilets
- 1 theelepel olijfolie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat of platte ovenschaal met een stuk bakpapier.
- Roer de kokosmelk, groene curry en sojasaus goed door elkaar en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de saus zonder deksel op de pan zachtjes sudderen. Af en toe even roeren.
- Leg de zalm op de bakplaat of in de ovenschaal met de huid naar beneden. Bedek de zalm met de pistachenoten en druk die even aan. Druppel de olijfolie er over heen.
- Bak de zalm in 15 minuten gaar.
- Doe op twee borden wat warme currysaus en leg daar boven op de zalm.
Het recept & meer foto's vind je hier.
Reactie plaatsen
Reacties