Meergranen desem busbrood

Gepubliceerd op 22 maart 2016 om 17:00

De zuurdesembroden die ik tot nu toe maakte, waren allemaal vloerbroden. Dit meergranenbrood maakte ik in een broodbakblik. Dat bleek nog best lastig!

Een desembrood dat ik direct op de bakplaat bak, is meestal in 30 minuten wel gaar. Dit brood moest veel langer in de oven: pas na ongeveer 60 minuten was hij klaar.

En dat had ik eerst niet in de gaten, want de bovenkant zag er prachtig uit. Dus na 30 minuten wilde ik het brood uit het blik halen & toen bleef de helft van het brood en stukken van de zijkant onderin vastzitten... nog niet goed gaar. Vandaar dat je op de foto maar een half hoog brood ziet :-) De bovenste helft heb ik daarna verder afgebakken in de oven & het was echt een heerlijk brood, ook al zag het er wat misbakken uit. We hebben 'm tot de laatste kruimel opgegeten.

Zo'n halfgaar brood overkomt me niet nog een keer: inmiddels heb ik een bakthermometer - zo'n thermometer met een lange metalen pen, die je in het brood, vlees of de ovenschotel kunt prikken. Met dank aan een collega die 'm voor mij bij de IKEA haalde! Dus bij de volgende poging kan ik eerst meten of het brood van binnen al gaar is, voor ik probeer 'm uit het blik te halen.  

Het recept vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.