Perzik-vanille tulband cake

Gepubliceerd op 27 maart 2016 om 17:00

Vorige week hadden we een doopdienst in onze kerk: reden voor een feestje! Ik bakte dus een aantal tulbanden voor bij de koffie, waaronder deze lekkere perzik-vanillecake.

Ik ben gek op mijn tulbandvorm. Het ziet er altijd zo mooi uit: zo'n supergrote ronde cake. Maar juist omdat een tulbandcake zo groot is bak ik er niet zo vaak eentje... wie moet dat allemaal opeten? Dus als ik de kans krijg om voor een grote groep cake te bakken, dan wordt dat al snel een tulband cake. Ik bakte er voor deze specifieke zondag drie verschillende (en ook nog een boffert). Leuk!

Perzik smaakt heerlijk in een cake (zie ook deze perzik plaatcake, één van mijn favorieten! Wat is die lekker. Als ik de foto's zie krijg ik er meteen weer zin in). Ik besloot dus om een cake met perziken te maken - uit blik dit keer, want het is nog niet de tijd voor verse perziken.

En eerst wilde ik het hele blik perziken gebruiken, maar dat leek me toch wat veel. Dus nam ik de helft - maar bij nader inzien had ik toch beter alle perziken kunnen gebruiken. Want zoals je op de foto's ziet 'kruipen' de perziken tijdens het bakken nogal naar elkaar toe, en zit niet door de hele cake perzik! In het recept heb ik dus gezet dat je alle perziken nodig hebt. Dan is de verhouding veel beter! 

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.