Nieuws

Champignonrisotto uit de oven

Eén van de dingen die ik veel te weinig eet is toch wel risotto. Heerlijk vind ik het, zo'n lekkere kleffe gekruide rijst. Omdat het zo'n werk is om er steeds in te moeten roeren, blijft het er vaak bij. Maar naar deze champignonrisotto heb je geen omkijken: hij kan gewoon in de oven!

Lees meer »

Macaroni carbonara ovenschotel

Vandaag doen we eens gek: we maken iets met een pakje! Ik kan me niet heugen wanneer ik dat voor het laatst heb gedaan. Ook wel weer eens leuk dus. We testten een macaroni carbonara ovenschotel.

Lees meer »

Zoete Marokkaanse stoofpot

Vorig jaar september kreeg ik een tajine op mijn verjaardag. Hoewel ik steeds van plan was om daarin te koken, kwam het er steeds maar niet van. Nu maakte ik er eindelijk deze zoete Marokkaanse stoofpot in, en met succes: dit gaan we zeker vaker doen!

Lees meer »

Baking soda, bakpoeder of zout?

In veel Amerikaanse recepten heb je baking soda nodig. Wat is dat precies? En kun je in plaats van baking soda ook gewoon bakpoeder of zout gebruiken? Hier lees je de verschillen!

Lees meer »

Aubergineschotel met rijst

Afgelopen week waren de aubergines in de aanbieding. Ze zagen er zo lekker uit, dat ik ze niet kon laten liggen! Ik had alleen geen gerecht met aubergine gepland, dus ik moest even wat bedenken. Het werd deze simpele aubergineschotel met rijst.

Lees meer »

Smartieskoek in een mok

Ik ben gek op chocoladekoekjes. En verzot op M&M's. Combineer die twee met elkaar... nomnom! Het punt is dat ik het dan nooit bij één koekje kan laten. Daarom is deze smartieskoek in een mok ideaal. Daar kun je er precies één van maken!

Lees meer »

Spinazielasagne met pesto

Spinazie is één van onze favoriete groenten. Door de pasta, als salade, bij aardappels, als hartig hapje met feta of bij de rijst: je kunt er echt alle kanten mee op! Deze week maakte ik een spinazielasagne met pesto, en verse tomatensaus.

Lees meer »

Spinazie-kwarktaart

Vanavond aten wij kwarktaart als warm eten! Klinkt goed, hè? Oké, vooruit, we hadden natuurlijk wel een gezonde variant: spinazie-kwarktaart met feta, rozijnen en gerookte kipfilet. Lekker!!!

Lees meer »

Geraspte kaas bewaren

Gooien jullie ook zo vaak geraspte kaas weg omdat de schimmel er al weer op staat? Dat hoeft niet, want je kunt het heel eenvoudig voor langere tijd bewaren!

Lees meer »

Zachte zoete broodjes

Zien deze zachte zoete broodjes er niet aanlokkelijk uit? Zo'n bakplaat vol met heerlijk ruikende verse broodjes... hmmm, daar word ik altijd erg blij van!

Lees meer »

Mijlpaal: 1000 bezoekers!

Dit kreeg ik gister in mijn mailbox. Wauw! Bijna een maand onderweg met mijn weblog en nu al 1000 bezoekers. Mensen die ik niet eens ken schrijven zich in voor de digitale nieuwsbrief. En al bijna 4000 mensen hebben mijn kookkunsten op Facebook gezien!

Lees meer »

Bosbessen peer salade

Deze is lekker! Wij houden sowieso wel van salades, maar dit is er zeker eentje om vaker klaar te maken. En ook weer eens wat anders dan anders, deze bosbessen peer salade met geitenkaas en honing mosterd dressing.

Lees meer »

Pastaschotel met ham & aubergine

Afgelopen zondag kwamen er onverwacht vijf mensen mee eten. Gezellig! Ik had het avondeten al klaar staan in de koelkast... maar dat was natuurlijk nooit genoeg voor 10 mensen. Ik maakte er dus deze snelle pastaschotel met ham & aubergine bij!

Lees meer »

Zomerse chili con carne

Volgens de statistieken eten we bruine bonen vooral in de winter. Maar ook in de warmere maanden is het prima te eten, vind ik. In deze zomerse chili con carne zit vooral véél fruit. Lekker fris dus!

Lees meer »