Geraspte kaas bewaren

Gepubliceerd op 2 mei 2015 om 20:14

Gooien jullie ook zo vaak geraspte kaas weg omdat de schimmel er al weer op staat? Dat hoeft niet, want je kunt het heel eenvoudig voor langere tijd bewaren!

Ik kan er een heel verhaal van maken, maar het is eigenlijk heel erg simpel... doe de geraspte kaas in de vriezer! That's all. Doe het in een bakje of een goed afgesloten zakje, en hopla, zo de vriezer in. Als je de kaas losjes in het bakje of zakje doet, blijft het ook in de vriezer losse kaas (en dus niet één klom aan elkaar vast gevroren kaas). Heb je er wat kaas nodig, dan haal je gewoon alleen zoveel er uit als je wilt gebruiken!

Meestal rasp ik gewoon wat van het grote stuk kaas dat toch al in de koelkast ligt. Wel zo handig, want die kaas ligt er toch al en wordt ook niet zo snel verkeerd. Maar soms heb ik wel eens een restje over (en weggooien is zonde, toch?). Parmezaanse kaas gebruik ik wat minder vaak - en is erg duur! - en die moest ik regelmatig weggooien. Nu dus niet meer, want dat blijft in de vriezer heel erg lang goed! Super handig, vind je ook niet?

Foto's vind je hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.