Zomerse chili con carne

Gepubliceerd op 27 april 2015 om 20:14

Volgens de statistieken eten we bruine bonen vooral in de winter. Maar ook in de warmere maanden is het prima te eten, vind ik. In deze zomerse chili con carne zit vooral véél fruit. Lekker fris dus!

Je kunt dit gerecht trouwens ook van te voren klaarmaken, want je kunt het heel goed in de koelkast bewaren en de volgende dag even opwarmen in de magnetron of in een pan. Ideaal dus. Ik probeer voor de dagen dat ik moet werken het eten altijd voor te bereiden. Ovenschotels dus die ik in de koelkast klaar zet, of dit soort gerechten die gemakkelijk op te warmen zijn. Dan hoef ik na een lange werkdag niet meer uitgebreid in de keuken te staan... daar heb ik dan meestal geen zin meer in.

Wist je trouwens dat bruine bonen bij de groenten horen? Super gezond dus. Al vinden anderen trouwens dat het géén groente is, omdat bruine bonen de eetbare zaden van een peuldragende plant zijn. Ik zie het verschil niet. Een zaad van een plant is toch ook groente? Het maakt ook niet uit. Gezond is het in elk geval!

Het recept vind je hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.