Zoete Marokkaanse stoofpot

Gepubliceerd op 10 mei 2015 om 20:47

Vorig jaar september kreeg ik een tajine op mijn verjaardag. Hoewel ik steeds van plan was om daarin te koken, kwam het er steeds maar niet van. Nu maakte ik er eindelijk deze zoete Marokkaanse stoofpot in, en met succes: dit gaan we zeker vaker doen!

Ik snap nu eigenlijk niet meer waarom het zo lang heeft geduurd voordat ik de tajine eindelijk heb ingewijd. Waarschijnlijk dacht ik dat het heel ingewikkeld zou zijn, maar dat is echt totaal niet het geval. Het is alleen een kwestie van groenten en vlees snijden, alles rauw in de tajine doen & met kruiden mengen. En als het daarna op het vuur staat heb je er bijna geen omkijken meer naar. Zo simpel!

En nog veel belangrijker natuurlijk: het was echt heel erg lekker! Tijdens het koken kwamen er al allerlei lekkere geuren uit de keuken. Dat beloofde dus wat, en het viel gelukkig niet tegen. Het smaakte goed!

Een vervolg komt er dus zeker, en dat gaat dit keer niet weer zo lang duren. De volgende keer ga ik in plaats van een zoete stoofpot voor een pittige variant. Want we willen de volgende keer natuurlijk wel wat anders eten! Ik zal er eens over na gaan denken wat voor ingrediënten ik dan ga gebruiken... 

Klein detail nog: je hebt natuurlijk wel een tajine nodig voor dit recept. In een gewone pan wil dit namelijk niet. Ik maakte deze stoofpot in een grote tajine. Maar je hebt ook kleinere tajines waar je heel mooi 1-persoons porties in klaar kunt maken. Dus laat je niet weerhouden als je geen (grote) tajine hebt. Het is de aanschaf zeker waard!

Het recept vind je hier!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.