Nieuws

Ideeën voor gezonde traktaties

Hoera, de kinderen zijn jarig! Maar waar moeten ze dit jaar nu weer op trakteren? Ook wij staan elk jaar weer voor die grote vraag. Moet het iets gezonds zijn? Of toch iets met snoep? Ik zocht een aantal ideeën voor gezonde traktaties voor jullie op!

Lees meer »

M&M cookie taart

De verjaardagentijd is weer aangebroken in huize Balt! Vier jarigen in de komende vier maanden. En dus eindelijk weer de gelegenheid om nieuwe taarten te bakken! En ik hoef niet toe te lichten dat ik dat leuk vind, toch? Als eerste de taart die de jarige van juni bestelde: een M&M cookie taart.

Lees meer »

Bellenblaas sop

Vandaag een recept dat je maar beter niet op kunt eten, maar dat wel heel handig is als je kinderen hebt: bellenblaas sop! Ook leuk trouwens als je geen kinderen hebt, dus voel je vooral vrij om het te maken ;-)

Lees meer »

Spätzle met spekjes & ui

Vorige week was ik in Zwitserland & daar at ik voor het eerst spätzle: eiernoedels die in Duitsland en Zwitserland veel worden gegeten. Dat smaakte goed! Zo goed dat ik meteen deze week spätzle met spekjes en ui maakte.

Lees meer »

Brownie in een mok

Een paar weken geleden maakte ik een smartieskoek in een mok. Dat ging zo gemakkelijk dat ik dat ook andere varianten wilde proberen! Vandaag dus een brownie in een mok. En hij is lekker!

Lees meer »

Wokpasta met spinazie & roomkaas

Nog een makkelijk campinggerecht! Voor deze wokpasta met spinazie & roomkaas heb je zelfs maar één pan nodig. Is dat handig of wat? Zelfs de pasta hoef je niet apart voor te koken!

Lees meer »

Kip Kerrie

Een week of twee geleden hebben we een weekend gekampeerd. Heerlijk weer gehad, trouwens! Wat kook je nou op de camping? Ik maakte dit keer kip kerrie. Daar heb je maar twee pannen voor nodig, lekker makkelijk!

Lees meer »

Kip Hawaii

Een lekker en eenvoudig rijstgerecht met groente, fruit en gemarineerde kip. Je hebt deze Kip Hawaii in een handomdraai op tafel staan. En met de ingrediënten kun je gerust variëren, zolang je er maar fruit bij gebruikt!

Lees meer »

Van cups naar grammen

In veel recepten worden de ingrediënten niet in grammen of mililiters aangegeven, maar in Amerikaanse cups en maatlepels. Heb jij die niet in huis? Hieronder vind je de ingrediënten die je vaak gebruikt omgerekend van cups naar grammen. En temperatuur in Fahrenheit omgezet in graden Celsius.

Lees meer »

Kaneelbroodjes

Deze kaneelbroodjes zijn zooo lekker! Alleen de geur al doet je watertanden. Ze zijn het lekkerst als ze vers en nog een beetje warm zijn.

Lees meer »

Rabarbercompote

Het is weer rabarbertijd, hoera! Ik ben gek op rabarber. Maar jammer genoeg ben ik de enige thuis. Een bos rabarber krijg ik in mijn eentje niet op. Daarom maakte ik deze rabarbercompote in!

Lees meer »

Pannenkoeken: basisrecept

Vertel eens eerlijk. Wie van jullie koopt er allemaal een pak pannenkoekenmix, als je een stapel pannenkoeken wilt bakken? Helemaal niet nodig! Met net zoveel ingrediënten maak je zelf pannenkoeken-beslag. Net zo lekker en veel goedkoper!

Lees meer »

Risotto met garnalen uit de oven

Hij proeft heerlijk vol & romig, maar is toch heel gezond, deze risotto met garnalen uit de oven. Er komt nauwelijks boter aan te pas, en toch denk je dat te proeven! Dat klinkt goed, toch?

Lees meer »