Spätzle met spekjes & ui

Gepubliceerd op 7 juni 2015 om 21:54

Vorige week was ik in Zwitserland & daar at ik voor het eerst spätzle: eiernoedels die in Duitsland en Zwitserland veel worden gegeten. Dat smaakte goed! Zo goed dat ik meteen deze week spätzle met spekjes en ui maakte.

In Nederland kun je volgens mij geen kant en klare spätzle kopen. Ook niet bij de Jumbo of de AH XL. Maar goed, je kunt het ook prima zelf maken, al kost dat wel even tijd. Maar dan heb je ook wat! 

Ik moet er trouwens wel bij vertellen dat spätzle officieel korte sliertjes zijn. Je dacht natuurlijk al, op de foto's staan toch helemaal geen noedels?!? Dat klopt, en dat komt omdat je voor 'echte' spätzle een speciale spätzle maker nodig hebt. Da's een soort grote knoflookpers zeg maar, waar je het deeg in doet & er noedels uit perst. En die had ik natuurlijk niet. Vandaar dat het er bij mij anders uit ziet. In Zwitserland heb ik ze trouwens ook in deze vorm gegeten, dus ik ga er maar vanuit dat het zo ook mag. Maakt ook helemaal niet uit, als het maar smaakt.

Ik wilde er eigenlijk ook champignons bij maken. Die had ik nog, dacht ik - maar dat bleek dus niet zo te zijn :-( Volgende keer gaan die er zeker ook door heen! Want een volgende keer komt zeker. Het viel hier bij iedereen in de smaak. Voor de jongens had ik de spätzle 'kaal' gebakken en alleen met wat zout op smaak gebracht. Beetje gemakkelijk beginnen, hè! :-)

Het recept vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.