Brownie in een mok

Gepubliceerd op 6 juni 2015 om 22:14

Een paar weken geleden maakte ik een smartieskoek in een mok. Dat ging zo gemakkelijk dat ik dat ook andere varianten wilde proberen! Vandaag dus een brownie in een mok. En hij is lekker!

Een brownie is oorspronkelijk een dessert. Deze brownie in een mok is daar heel geschikt voor: maak voor iedere persoon een eigen mok klaar, en serveer die nog warm met een bolletje ijs of een toef slagroom. Het ziet er uit alsof je er heel veel werk van hebt gehad, maar het is (letterlijk) in een paar minuten gepiept!

Met dit recept maak je overigens wel een enorme brownie. Voor één persoon is dat wel wat veel. Ik sneed er zes hapklare punten uit & dat zijn prima hapjes. Als je er een dessert van maakt zou ik per persoon een half recept in een mok klaar maken.

O, en de brownie viel in de smaak, trouwens. Iedereen hier thuis heeft er van gesmuld. Zelfs onze middelste zoon (en die is niet zo van de cake & koekjes). Je kunt de brownie nog lekkerder maken door, als hij is afgekoeld, er een lekkere laag chocolade over heen te gieten (even au-bain-marie smelten, er over gieten en laten afkoelen). Of door brokken pure chocolade door het beslag te mengen, voordat je 'm in de magnetron schuift. Lekker... :-)

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.