Kaneel-karamelkoeken

Gepubliceerd op 19 mei 2015 om 20:29

Zachte kaneelkoeken met een knapperig suikerlaagje, stukjes karamel binnen in en zo smeuïg als suikerbrood. Klinkt dat lekker?

Een paar dagen geleden vroeg ik jullie welk koekje ik moest gaan maken. De meeste stemmen gingen naar de kaneel-karamel koeken. Dus daar ben ik mee aan de slag gegaan! 

Het was even testen, bakken, proeven, nog een keer bakken, nog niet tevreden, opnieuw proberen... uiteindelijk vond ik pas de derde serie koeken geslaagd. De eerste koeken waren te droog, bij de tweede serie vond ik de karamelbrokken te groot in verhouding tot de koek.

Maar de derde lading, die was precies goed! Een lekker zachte koek. Een knapperig laagje aan de buitenkant. En binnenin... zachte karamel! Hier en daar zaten er nog kleine blokjes, maar op de meeste plekken was de karamel helemaal versmolten met de koek. Hmmm, lekker. Het heeft wel wat van suikerbrood weg. En laat ik daar nou gek op zijn (zie mijn recept voor suikerbrood)!

Wij hebben de koeken opgegeten toen ze net niet meer warm waren. Lekker vers dus. Ik weet niet hoe lang ze vers blijven; misschien drogen ze wat uit als je ze te lang bewaart. Ik heb het niet kunnen testen, want toen waren ze hier al op. En waarom zou je ze ook bewaren... gewoon meteen opeten! :-)

Het recept vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.