Nieuws

Salami wrap

Een wrap is zo handig om snel iets lekkers mee te maken. Deze hapjes met salami en ijsbergsla, bijvoorbeeld.

Lees meer »

Chocolade walnoten cake

Een simpele cake die het altijd goed doet: chocolade cake met walnoten. Het recept is zo eenvoudig dat je 'm bijna met je ogen dicht kunt maken (nou ja, BIJNA dan hè. Ik zou 't niet echt proberen!)

Lees meer »

Aardappelsalade

Aardappelsalade associeer ik op één of andere manier altijd met barbecueën. Geen idee waarom: ik at 't vast voor het eerst bij een barbecue! Deze aardappelsalade met augurkjes maakte ik zelf, met een zak CêlaVíta tijm zeezout aardappeltjes.

Lees meer »

Bananen crumble cake

Vandaag geen gewone bananencake: nee, eentje met er bovenop een dikke crumble laag en om 't af te maken ook nog een laag glazuur er over heen!

Lees meer »

Asperge ratatouille met kidneybonen

Eten jullie vaak asperges? Ik eigenlijk nooit. Dus het werd wel eens tijd om ze te maken. Ik maakte er een ratatouille uit de oven mee. En weet je? Ik vond 't LEKKER! Haha, ik verbaasde mijzelf! :-)

Lees meer »

Salami pizza

Vandaag zong 'ie het nog, dat kinderen-voor-kinderen liedje: "Ik lust alles, zolang het maar begint met een P!" Nou, voor onze middelste zoon klopt dat precies. En zijn favoriet: salami pizza!

Lees meer »

Vlechtbrood, knoopbroodjes & een pestokrans

Dit weekend stond weer in het teken van bakken: ik maakte 2 vlechtbroden, een pestokrans en knoopbroodjes. Dat deed ik tijdens een workshop van Mannin van Baksels.net. Het vlecht- en knoopbrood is lekker zacht wit brood: dat werd bij thuiskomst meteen soldaat gemaakt door de mannen!

Lees meer »

Tomaten saus

Dit is een goed basisrecept voor verse tomatensaus. Om lasagne mee te maken, bijvoorbeeld. Of bij de rijst, ook lekker!

Lees meer »

Tortizza met bacon & ei

Zin in een homemade pizza, maar geen tijd of puf om zelf pizzadeeg te maken? Neem dan een wrap als pizzabodem! Ik maakte een tortizza met bacon & een ei.

Lees meer »

Tomaten tapenade

"Hebben we ook nog van die tomaten tapenade, voor op brood?" werd hier thuis gevraagd toen ik net een vers brood uit de oven haalde. Euh, nee dus: helemaal op! Gelukkig had ik genoeg ingrediënten in huis om snel zelf een tapenade te maken.

Lees meer »

Bosbessen mokcake

Ik had zin in wat lekkers: en dus maakte ik dit cakeje met bosbessen. Inclusief bakken kost je dat hooguit 5 minuten tijd!

Lees meer »