Basilicum-knoflook aardappelschoteltje

Gepubliceerd op 18 mei 2016 om 17:00

Van CêlaVíta kreeg ik een zakje basilicum-knoflook aardappeltjes om te testen. Ik maakte dit makkelijke aardappelschoteltje met roerbakgroenten & spek mee.


Deze aardappeltjes zijn denk ik ook heel lekker om gewoon op te bakken. Stukje vlees er bij en wat verse groente of sla... Maar het leek me ook wel lekker om er een ovenschoteltje van te maken: dan hoef je de aardappels niet meer zelf te kruiden, maar kunnen ze zo hupsakee de pan in. Lekker makkelijk!

Dus dat deed ik. Voor mezelf eentje met champignons, voor manlief eentje met Mexicaanse roerbakmix (want hij houdt niet van champignons). Beetje kaas er over en daarna de oven in. Hoe simpel kan het zijn?

En het resultaat was lekker. De basilicum-knoflooksmaak is niet heel erg overheersend, dat had wat ons betreft wel wat pittiger gemogen. Maar het was een prima maaltijd.

Kies wel geschikte groenten: de prei die aan de bovenkant van de ovenschotel zat werd vrij knapperig, die is wat minder geschikt om zo (zonder saus) in de oven te bakken. Tenzij je van knapperige groenten houdt, natuurlijk! De prei vooraf even roerbakken helpt ook. Of je moet nog véél meer kaas over de schotel heen strooien, zodat alle groenten er mee zijn bedekt. Dan is het 'probleem' ook opgelost, haha! 

Basilicumknoflookaardappelschoteltje36-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 450 gram CêlaVíta aardappeltjes in de schil, basilicum-knoflook
  • 300 gram verse roerbakgroenten naar smaak (ik maakte twee kleine ovenschoteltjes, eentje met Mexicaanse roeerbakgroenten en eentje met champignon roerbakgroenten)
  • 150 gram gekruide speklapjes, in blokjes gesneden
  • geraspte 30+ kaas
  • evt. beetje verse peterselie of basilicum


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Meng de aardappeltjes, groente en spek in een ovenschaal door elkaar.
  3. Strooi er een flinke lading geraspte kaas over heen.
  4. Zet de ovenschotel in de oven en bak 'm in 30 minuten gaar.
  5. Strooi er eventueel nog wat gesnipperde peterselie of basilicum over heen.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.