Chocolade walnoten cake

Gepubliceerd op 1 juni 2016 om 17:00

Een simpele cake die het altijd goed doet: chocolade cake met walnoten. Het recept is zo eenvoudig dat je 'm bijna met je ogen dicht kunt maken (nou ja, BIJNA dan hè. Ik zou 't niet echt proberen!)


Net als de bananen crumble cake bakte ik deze cake voor de laatste keer dat we dit seizoen les hadden bij de ETS (de Evangelische Toerusting School). We zijn nu na twee jaar halverwege de Bijbel & dit keer hadden we 't over de Fillipenzenbrief. Eén van de mooie boodschappen uit die brief vind ik dat je alles met vreugde moet doen. Ook de vervelende rotklussen dus waar je eigenlijk geen zin in hebt. En ook als je moe bent, of niet fit! Niet klagen en mopperen, maar met een goed humeur de dingen doen die op je pad komen. Als je het ondanks alles met blijdschap doet, maakt het je dag zoveel makkelijker en beter. Probeer het maar eens!

Maar goed, het gaat hier over de cake: om de beurt nemen we wat lekkers mee naar de ETS voor bij de koffie & dit keer was ik de klos. En helaas voor de mannen thuis ging ook deze cake tot de laatste kruimel op!

Meestal heb ik wel wat plakken cake in de vriezer liggen trouwens, zodat we thuis ook een voorraadje hebben voor als er visite komt (of voor als we gewoon zin in wat lekkers hebben). Maar ik kwam nu tot de ontdekking dat er in de vriezer ook helemaal niks meer ligt! Nou ja, brood en vlees, ijsjes en diepvriesgroente enzo. Maar geen cake dus. Goede reden om maar weer eens iets te bakken, vind ik :-) 

Chocoladewalnotencake232-1.jpg

Ingrediënten voor 1 cake

 • 200 gram kristalsuiker
 • 200 gram roomboter, op kamertemperatuur
 • 4 medium eieren
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 200 gram bloem
 • snuf zout
 • 4 eetlepels cacao
 • 100 gram walnoten


En zo maak je het

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier (dan kun je de cake er gemakkelijk weer uit halen). 
 2. Mix de boter en suiker door elkaar. Meng daarna de eieren en de vanille-extract er door heen.
 3. Roer de bloem, cacaopoeder en zout door elkaar. Voeg dit al mixend toe aan het boter-ei-suikermengsel en mix tot je een egaal beslag hebt.
 4. Spatel de walnoten door het beslag.
 5. Schep het beslag in de cakevorm, zet in de oven en bak de cake in 75 minuten gaar. Als een satéprikker er schoon uit komt is de cake klaar. Laat afkoelen op een rooster.  


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.