Bananencrumblecake

Vandaag geen gewone bananencake: nee, eentje met er bovenop een dikke crumble laag en om 't af te maken ook nog een laag glazuur er over heen!
 
Vandaag had ik lak aan alle gezonde bananencakes en -broden. Dit keer kieperde ik er gewoon suiker door heen. En toen ik toch al ongezond bezig was, vond ik dat er ook nog wel een crumble laag bovenop kon. En ach, waarom dan ook niet meteen wat glazuur er bij? Dat was geen verkeerde gedachte, want die crumble laag en glazuur maken deze cake echt áf.

Je maakt 'm trouwens met een paar rijpe bananen. Dus als je nu nog bananen op de fruitschaal hebt liggen die echt dringend op moeten, dan is dat een uitstekend excuus om deze cake te bakken. Vind je ook niet? 

Ingrediënten voor 1 cake

  • 4 overrijpe bananen
  • 75 gram ongezouten roomboter, gesmolten
  • 1 theelepel bakpoeder
  • snuf zout
  • 150 gram kristalsuiker
  • 1 middelgroot ei
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 200 gram bloem

Voor de crumblelaag:

  • 45 gram koude roomboter
  • 65 gram bloem
  • 50 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 0,5 theelepel kaneel

Voor de glazuur:

  • 75 gram poedersuiker
  • 2,5 theelepel halfvolle melk


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een bakblik van ca. 11 x 21 cm met bakpapier.
  2. Mix de bananen en gesmolten boter met een mixer door elkaar. Mix daarna het bakpoeder en zout er door. 
  3. Voeg de suiker, ei en vanille toe en mix door elkaar. Mix tot slot de bloem er door.
  4. Giet het beslag in het bakblik. 
  5. Kneed alle ingrediënten voor de crumble met je handen tot een kruimelig deeg en strooi dit over het cakebeslag. 
  6. Bak de cake in 60-70 minuten gaar in het midden van de oven. De cake is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. 
  7. Haal de cake uit de oven en laat hem in het blik afkoelen. Haal hem niet meteen uit het blik: als de cake warm is, is hij namelijk ook een stuk zachter en breekt hij veel sneller door midden. 
  8. Als de cake helemaal is afgekoeld kun je de glazuur er over heen doen. Roer de poedersuiker en melk door elkaar tot een gladde massa en giet dit over de cake. Waarschijnlijk houd je wat glazuur over, de hoeveelheid is ruim genomen. Laat de glazuur in een uurtje bij kamertemperatuur uitharden voor je de cake aansnijdt.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.