Mosterd-citroen krieltjes

Gepubliceerd op 25 mei 2016 om 17:00

Wij wilden weer eens krieltjes op tafel hebben! En vandaag werden dat krieltjes met mosterd & een vleugje citroen.


Die schijfjes citroen, die hadden een enorme aantrekkingskracht op onze jongens. Want dat was fruit dat ze nog niet eerder hadden gegeten! Jullie snappen 't: dat moesten-en-zouden ze proeven (gold dat maar voor al het eten...). Nou ja, dat mocht natuurlijk wel van ons. Wij wilden de gezichten van de jongens wel eens zien. En het leverde inderdaad vermakelijke taferelen aan de eettafel op, haha! :-) Al vond onze oudste 't écht lekker, zo'n schijfje citroen. Hij heeft er twee opgegeten en wilde toen de halve citroen die nog op tafel ook nog opeten. Maar dat vonden wij dan weer niet zo'n goed plan. Je kunt het ook overdrijven, hè!  

Nou ja, maar die krieltjes dus. Mosterd smaakt daar echt heel goed bij. Wij zijn gek op mosterd. Jullie ook? En een beetje citroen smaakt daar heerlijk bij. Wees vooraf een beetje voorzichtig met het toevoegen van citroensap: je kunt beter achteraf nog wat extra sap over de aardappeltjes sprenkelen, dan dat je vooraf al teveel toevoegt! 

Mosterdcitroenkrieltjes272-1.jpg

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kilo rode krieltjes, ongeschild, in kwarten gesneden & gewassen
  • 80 ml olijfolie
  • 80 gram milde, gladde mosterd
  • 80 gram grove mosterd 
  • rasp van 1 citroen
  • sap van 1/2 citroen
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • zout
  • paar partjes citroen
  • handje verse peterselie, gesnipperd


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 210 graden.
  2. Roer de olijfolie, mosterd, citroenrasp, citroensap en gesnipperde knoflook door elkaar. Mix dit met de krieltjes. Breng op smaak met een beetje zout.
  3. Doe de krieltjes in een ovenschaal en bak ze in 45 minuten in de oven gaar. Schep de krieltjes na 30 minuten eventjes om.
  4. Strooi er, als de krieltjes gaar zijn, wat verse peterselie over heen. Serveer met een schijfje citroen er bij (dan kun je naar smaak nog wat meer citroensap toevoegen). Lekker met een stukje vlees en een frisse salade er bij!


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.