Asperge ratatouille met kidneybonen

Gepubliceerd op 26 mei 2016 om 17:00

Eten jullie vaak asperges? Ik eigenlijk nooit. Dus het werd wel eens tijd om ze te maken. Ik maakte er een ratatouille uit de oven mee. En weet je? Ik vond 't LEKKER! Haha, ik verbaasde mijzelf! :-)


Want ergens dacht ik dat asperges niet zo heel erg lekker zouden zijn. Het is echt al jaren geleden dat ik ze gegeten heb - en dat waren dan ook nog witte asperges. Ik vraag mij af of ik ooit wel groene heb gegeten.

Hoe dan ook, ik had geen idee wat ik er mee zou maken & hoe je ze klaar maakt. Ik heb zelfs opgezocht of je de kop van een asperge wel op kon eten! En laat dat nou juist het lekkerste stukje van de asperge te zijn :-) Wist ik veel, haha! Weer wat ontdekt dus.

Dus ik ga binnenkort beslist wéér asperges eten. Ik zag al hele lekkere recepten voor plaattaarten en quiches met asperges. En wat dacht je van asperges met brie en walnoten? Dat ga ik beslíst een keer proberen...

Aspergeratatouilleschotel142-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 (kleine) courgette, in blokjes
  • 1/2 aubergine, in blokjes
  • 120 gram rode kidneybonen
  • 10 groene asperges (snijd zo nodig de onderkant van de asperges er af, als die heel dik of raar zijn)
  • scheut balsamicoazijn
  • geraspte Parmezaanse kaas


En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verhit wat olie of boter in een wok en roerbak de ui, paprika, courgette en aubergine een paar minuten. Breng de groentemix daarna op smaak met een scheut balsamicoazijn. 
  3. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de asperges er op. Je hoeft de asperges niet te schillen of voor te koken, ze kunnen gewoon zó in de ovenschaal. Als je een kleine ovenschaal gebruikt moet je ze misschien een keer door de helft snijden.
  4. Strooi er tot slot geraspte Parmezaanse kaas over heen.
  5. Schuif de ovenschaal in de oven en bak de ratatouille in 20-30 minuten gaar. Serveer met een salade of wat rijst er bij. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.