Nieuws

Speltbrood met kastanjes & walnoten

Tijdens onze vakantie in Slowakije kwam ik gepofte kastanjes tegen. Leuk om een brood mee te bakken, dacht ik! Dat deed ik nu dan eindelijk: ik maakte dit speltbrood met kastanjes & walnoten. Lekker!

Lees meer »

Traktatie: mandarijn poppetjes

Hessel wist precies waar hij in de klas op wilde trakteren voor zijn 5e verjaardag: op mandarijntjes met gezichtjes, een perzikje, drop jo-jo en een parasolletje. Een beetje gezond én een beetje lekker!

Lees meer »

Overnight oats met perzik & druiven

Zei ik nou laatst dat de overnight oats met banaan & chocolade de lekkerste was? Daar moet ik dan op terug komen, want deze met druiven & perzik is nog veel lekkerder! En ook handig: je hebt er maar vier ingrediënten voor nodig.

Lees meer »

Aardbeienslof

Een aardbeienslof is één van de favoriete soorten gebak bij ons thuis. Alleen al het sloffendeeg zonder iets er op is super lekker - en helemaal met verse aardbeien, banketbakkersroom & slagroom er bij!

Lees meer »

Sloffendeeg (basisrecept)

Vinden jullie een aardbeienslof ook zo lekker? Wij zijn er gek op: alleen al dat heerlijke sloffendeeg met amandelspijs. En wist je dat je met sloffendeeg nog veel meer lekker gebak kunt maken?

Lees meer »

Havermout pindakaas ontbijtrepen

Dit is LEKKER! Hier wil ik elke dag wel mee beginnen: zachte havermout pindakaas ontbijtrepen met banaan. Vooral als ze nog een beetje warm zijn, met gesmolten pindakaas er over... Yum!

Lees meer »

M&M koek taart

Hoera! Vandaag is onze Hessel 5 jaar geworden! En dat vieren we natuurlijk met cadeautjes, slingers & taart. De jarige mag het gebak kiezen & Hessel koos voor de M&M koek taart. Die staat bijna elke verjaardag op tafel!

Lees meer »

Aardbeien lebkuchen kwarktaart

De koekjes bleven al dagen in de pot. En de kwark hoefden de jongens ineens ook niet meer als toetje. Dus toen besloot ik er maar een taart van te maken: en toen was alles ineens zómaar opgegeten!

Lees meer »

Kip kerrie

Kip kerrie met ananas & rozijnen. Lekker mild van smaak en het staat heel snel op tafel. O, en je hebt er ook maar twee pannen voor nodig! Scheelt weer afwas. :-)

Lees meer »

Courgette lasagne

Courgette lasagne met geitenkaas en gehakt: lekker light & bomvol groente! Ik maak het vaak als we een aantal dagen vol met lekker eten hebben gehad: bijvoorbeeld na de kerstdagen of een verjaardag.

Lees meer »

Cruesli koekjes

Eén van de populairste recepten op mijn site is dit recept voor cruesli koekjes. En dat snap ik ook wel: ze zijn lekker knapperig & zoet, en je hebt ze zomaar gemaakt!

Lees meer »

Ficelles

Deze dunne ficelles maakte ik met gist én zuurdesem. Daardoor hebben ze heel veel smaak & zijn ze toch redelijk snel klaar. Onze jongens zijn (net als wij) gek op vers stokbrood, dus ze waren zomaar op!

Lees meer »

Spinazie zalmschotel

Zijn jullie ook zo gek op spinazie? Wij eten het heel graag, helemaal als het in een lekkere ovenschotel zit. Zoals deze, boordevol spinazie, aardappels & zalm!

Lees meer »

Banaan pannenkoekjes

Dit is echt een weekend-ontbijtje. Het kost je namelijk wel een beetje tijd om ze te bakken - ideaal voor een zaterdagochtend in je pyjama dus. En het is de moeite waard hoor, want deze banaan pannenkoekjes zijn lekker én gezond!

Lees meer »

Hasselback potatoes

Een leuke & andere manier om aardappels te eten: maak er hasselback potatoes van! Deze geroosterde aardappeltjes zijn lekker knapperig van buiten & zacht van binnen.

Lees meer »

Suikerbrood

Vandaag waren we in Ede, bij mijn broer & zijn vrouw. En je kunt natuurlijk maar één ding meenemen als culinair cadeautje vanuit Fryslân: een suikerbrood! Ik had er dus gister gauw nog eentje gebakken. Dat heb ik inmiddels al zo vaak gedaan dat ik 't bijna geblinddoekt kan, haha! :-)

Lees meer »