Cruesli koekjes

Gepubliceerd op 20 januari 2017 om 16:00

Eén van de populairste recepten op mijn site is dit recept voor cruesli koekjes. En dat snap ik ook wel: ze zijn lekker knapperig & zoet, en je hebt ze zomaar gemaakt!


Deze lekkere & knapperige koekjes heb ik al heel vaak gemaakt en ook al meerdere keren als cadeautje weggeven. Lang hoef je er niet voor in de keuken te staan: je bent in vijf minuten klaar!

Nou ja, en dan moeten ze natuurlijk nog een kwartier bakken, maar dat reken ik niet mee (daar hoef je niks voor te doen hè). Nog even laten afkoelen, in een mooi zakje stoppen, strik er om heen en je hebt een origineel en persoonlijk geschenk. Of je eet ze zelf op. Snap ik helemaal, want ze zijn lekkerrr! :-)

Crueslikoekjes5-1.jpg

Ingrediënten voor 8 koekjes

 • 30 gram ongezouten roomboter
 • 27 gram rietsuiker
 • 1/2 eetlepel honing
 • snuf zout
 • 25 gram zelfrijzend bakmeel (of 25 gram bloem + 0,75 gram bakpoeder)
 • 45 gram cruesli (ik gebruikte een cruesli van Quaker)


En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 160 graden.
 2. Smelt al roerend in een pannetje de boter, rietsuiker, honing en zout. Als alles is gesmolten, haal je de pan van het vuur.
 3. Roer het bakmeel er door heen. Roer tot slot de cruesli er door heen.
 4. Maak 8 even grote hoopjes van het beslag en leg die (met voldoende tussenruimte, de koekjes gaan uitlopen) op een met bakpapier beklede bakplaat.
 5. Bak de koekjes in 15 minuten gaar. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes daarop afkoelen. Je hebt nu 8 koekjes van ± 7 cm doorsnede.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.