Hasselback potatoes

Gepubliceerd op 16 januari 2017 om 16:00

Een leuke & andere manier om aardappels te eten: maak er hasselback potatoes van! Deze geroosterde aardappeltjes zijn lekker knapperig van buiten & zacht van binnen.


Het lijkt misschien een beetje ingewikkeld, maar het maken van hasselback potatoes is echt super simpel. Aardappels schillen is meer werk (echt waar!). Het is ook een leuk gerecht om te serveren als je gasten hebt, want er passen best veel aardappels op een bakplaat. En zeg nou zelf, het toch veel leuker om aardappels zó op te dienen dan simpel gekookt of gebakken? :-)

Ik hield de aardappels vrij simpel met wat peper, zout & kaas, maar daar kun je volop mee variëren: bijvoorbeeld door tussen alle plakjes aardappel schijfjes kaas, spek, bacon of ham te stoppen. Of vul ze met een beetje boter of pesto. En het is ook lekker om ze te serveren met een dot crème fraîche. 

Weet je trouwens waar de naam van dit aardappelgerecht vandaan komt? Die komt van het Zweedse restaurant Hasselbacken in Stockholm. Dat restaurant, dat al in 1748 werd geopend, introduceerde deze populaire geroosterde aardappels in 1940.

Hasselbackpotatoes17-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

 • 4-6 grote aardappels
 • peper
 • zout
 • geraspte kaas
 • handje verse peterselie


En zo maak je ze

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 2. Was de aardappels goed schoon. Laat de schil er om heen zitten!
 3. Leg elke aardappel tussen (bijvoorbeeld) twee pollepels of twee messen, en snijd daarna met een scherp mes dunne plakjes in de aardappel. Zorg er voor dat je de aardappel niet helemaal door midden snijdt - dat voorkom je door hem tussen twee messen of pollepels te leggen!
 4. Leg de aardappels op de bakplaat en bestrooi ze met wat peper en zout.
 5. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappels 30 minuten.
 6. Bestrooi de aardappels na 30 minuten met de geraspte kaas, en bak ze daarna nog 15 minuten.
 7. Strooi er nog een beetje peterselie over en serveer ze daarna meteen. 


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.