M&M koek taart

Gepubliceerd op 25 januari 2017 om 16:00

Hoera! Vandaag is onze Hessel 5 jaar geworden! En dat vieren we natuurlijk met cadeautjes, slingers & taart. De jarige mag het gebak kiezen & Hessel koos voor de M&M koek taart. Die staat bijna elke verjaardag op tafel!


Dat vond ik helemaal niet erg trouwens, want deze M&M taart is super makkelijk om te maken. Alhoewel mijn schoonzus 'm tot twee keer toe heeft laten aanbranden in de oven, dus je moet wel op de tijd letten ;-) 

O, ik bakte ook nog meer taart: een aardbeienslof, een perzik kwarktaart, een aardbeienkruimeltaart en een notenslof met karamel. Die recepten houd je nog even tegoed! 

Hessel5_2.jpg

Ingrediënten voor 1 taart

  • 300-350 gram M&M’s
  • 250 gram bloem
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 125 gram koude boter
  • 1 ei
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel vanillearoma
  • flinke snuf zout


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Vet een springvorm van 24 cm doorsnede in of bekleed hem met bakpapier. De vorm van de springvorm maakt niet uit: je kunt een ronde vorm gebruiken, een vierkante, of welke vorm je maar hebt liggen. 
  3. Meng de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en zout. Voeg de boter toe. Meng totdat de boter is opgenomen.
  4. Voeg het ei en de vanillearoma toe. Meng nog even.
  5. Doe het deeg in een kom. Meng met 2/3 van de M&M’s.
  6. Doe het deeg in de springvorm. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bodem. Druk de overige M&M’s erop.
  7. Schuif de taart in de oven. Bak hem circa 25 minuten bruin.
  8. Laat de M&M taart afkoelen voordat je hem in punten of vierkanten snijdt. 


Meer foto's (en het recept) van de M&M koek taart vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.