Aardbeien lebkuchen kwarktaart

Gepubliceerd op 24 januari 2017 om 16:00

De koekjes bleven al dagen in de pot. En de kwark hoefden de jongens ineens ook niet meer als toetje. Dus toen besloot ik er maar een taart van te maken: en toen was alles ineens zómaar opgegeten!


Hebben jullie dat ook wel eens, dat je ineens helemaal geen zin meer hebt in iets wat je eigenlijk altijd wel graag eet? Onze jongens zijn gek op koekjes en lusten ook altijd wel een toetje. Maar dit bleef nu dus gewoon maar liggen.

Dat komt ook een beetje omdat lebkuchen echte Kerstkoeken zijn - het zijn Duitse koekjes, ze smaken wel wat naar peper- of ontbijtkoek. En nu Kerst voorbij is, zijn die koekjes op een of andere manier niet meer aantrekkelijk. We hebben ook nog kikkers en muizen in de snoeppot zitten, en hoe gek de jongens daar ook op zijn, nu Sinterklaas is geweest blijven die ook maar over!

Maar goed. Ik had ook nog slagroom in de koelkast staan, dus ik besloot om met de koekjes en kwark dan maar een taart te maken. Binnen twee dagen was 'ie op! :-D Met de lebkuchen kun je echt een heel lekkere taartbodem maken. De jongens waren er zéér over te spreken, haha!    

Aardbeienlebkuchenkwarktaart712-1.jpg

Ingrediënten voor 1 taart van 12 stukjes

  • 300 gram lebkuchen (peperkoek)
  • 180 gram roomboter
  • 500 gram magere aardbeien kwark
  • 250 ml slagroom, gekoeld
  • 3 eetlepels suiker
  • 100 ml halfvolle melk
  • 12 blaadjes gelatine
  • extra lebkuchen en chocolade om de taart mee te versieren


En zo maak je 'm

  1. Verkruimel de lebkuchen met je hand of met de keukenmachine tot koekkruim.
  2. Smelt de boter in een pannetje of in de magnetron. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels.
  3. Leg een vel bakpapier over de bodem van een springvorm en zet daarna de rand er om heen. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de vorm, strijk met de bolle kant van een lepel glad en zet de vorm daarna in de koelkast.
  4. Leg de gelatineblaadjes in een schaaltje met water en laat 5 minuten weken, totdat de blaadjes zacht zijn.
  5. Klop in een grote kom de slagroom met de suiker op. Voeg daarna de kwark toe en mix door elkaar.
  6. Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Het mag niet gaan koken. Knijp de gelatineblaadjes uit en roer ze één voor één door de warme melk, totdat ze helemaal opgelost zijn.
  7. Mix de melk door de kwark heen. 
  8. Giet het kwarkmengsel in de springvorm. Zet de taart in de koelkast en laat hem in een paar uur opstijven.
  9. Versier de taart met stukjes lebkuchen en chocolade, stukjes fruit en/of slagroom.
     

Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.