Zuurdesem stokbrood
Stokbrood! Gemaakt met zuurdesem, dus zonder gist. Dat betekent dat het lang heeft staan rijzen, waardoor het brood heel veel smaak heeft gekregen. Zo lekker!
4 dec. 2016 16:00
Stokbrood! Gemaakt met zuurdesem, dus zonder gist. Dat betekent dat het lang heeft staan rijzen, waardoor het brood heel veel smaak heeft gekregen. Zo lekker!
3 dec. 2016 16:00
Laat pakjesavond maar komen! Wij zitten er klaar voor, met zelfgebakken taai-taai, speculaas & banketstaaf. Het resultaat van een gezellig avondje bakken bij Mannin. Vooral de speculaasjes, die zijn zó lekker! Wat is jullie favoriete Sinterklaas-snoepgoed?
2 dec. 2016 16:00
Honderden recepten staan er inmiddels op mijn site, en welke wordt het beste bekeken? ... een schoonmaaktip, haha! Misschien moet ik toch maar over andere dingen gaan bloggen - al is dit gewoon een vet handige & simpele manier om je frituurpan schoon te maken.
1 dec. 2016 16:00
Dit is er weer eentje die je écht moet ruiken! Als deze walnoten kruidcake vers & warm uit de oven komt... ooo, wat ruikt dat heerlijk! De geur van alle kruiden komt je meteen tegemoet. Probeer er dan maar eens vanaf te blijven... :-)
30 nov. 2016 16:00
Roggebrood zonder rogge! Vinden jullie dat niet bijzonder? Ik wilde knäckebröd maken, maar in plaats daarvan werd het een soort roggebrood. Wel lekker, maar niet wat ik wilde. Dat wordt dus nóg een keer proberen... :-)
29 nov. 2016 16:00
Lekker makkelijk, heel weinig afwas & in 2 minuutjes klaar: een omelet in een kom! Eventjes in de magnetron & klaar is kees.
28 nov. 2016 17:00
Mijn naam in chocoladeletters! Zoiets dat je als kind zó graag wilt (maar nooit kreeg, natuurlijk). "Neem maar een stukje chocolade mee," had ik vorige week lachend gezegd. Kennelijk vond Sinterklaas (lees: mijn vader) 'een stukje' niet genoeg: hij nam meteen maar alle zes letters mee. Ik heb een héle lieve vader!
27 nov. 2016 16:00
Dit brood hoef je niet meer te beleggen met speculaas: dat zit er namelijk al in! Een lekker groot witbrood met kruidnoten er door. Een nieuwe favoriet hier thuis!
25 nov. 2016 16:00
HAVERMOUT WAFELS! Dat is nog eens lekker ontbijten, met zulke goudbruine, warme wafels. Met een beetje poedersuiker er over, of honing, een plak kaas of vers fruit...
24 nov. 2016 16:00
Deze ciabatta's bakte ik met kant-en-klaar meel voor ciabatta, die ik bij de molen had gekocht. Super makkelijk en de broodjes waren lekker, maar ik was er niet 100% tevreden over: ik mis de grote gaten die in ciabatta's horen te zitten! :-)
23 nov. 2016 16:00
Sinterklaastijd betekent... lekkere gevulde speculaas! Al hoef je daarvoor helemaal niet op Sinterklaas te wachten: deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken!
22 nov. 2016 16:00
Met gekleurde spikkels wordt alles beter en lekkerder, vinden jullie ook niet? Deze griesmeelpudding wordt er in elk geval heel vrolijk van. De jongens hebben er van gesmuld! :-)
21 nov. 2016 16:00
Laatst zei ik het al: mijn moeder bakt de lekkerste kruidcake. Dit is zoals zij 'm maakt: met gember en rozijnen er door. Heel makkelijk om te maken & zó lekker!
20 nov. 2016 16:00
Deze twee waldkorn desembroden waren de eerste broden die ik in onze nieuwe ovens bakte. En o, wat rook dat lekker! Dit brood is van zichzelf al heerlijk & met een zadenmix er op smaken ze nog beter.
19 nov. 2016 16:00
Zijn jullie ook zo gek op arretjescake? Een mix van chocolade, koekjes & boter (en dus helemaal niet gezond, maar wél super lekker). Mijn zus kwam met het geweldige idee om er spekjes, snoepjes en reepjes aan toe te voegen. Yummm :-)
18 nov. 2016 17:00
Wat ik zou missen als we in het buitenland zouden gaan wonen? STROOPWAFELS natuurlijk! Nee, we hebben geen plannen om te emigreren hoor! Maar ik wilde wél zelf stroopwafels kunnen bakken. Vinden jullie ze niet mooi geworden? :-)
17 nov. 2016 17:00
Brood met olijven! Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik daar helemaal verzot op. Dit lekkere olijvenbroodje is een handige snelle versie: hij staat - inclusief kneden en bakken - binnen een uur op tafel.
16 nov. 2016 17:00
Weet je wat zo fijn is aan deze lekker smeuïge brownies? Je mag er met een gerust hart een paar extra van eten! Er zit namelijk geen boter en geraffineerde suiker in. In plaats daarvan gebruikte ik honing en... zoete aardappels!