Home » Nieuws

Nieuws

Zuurdesem stokbrood

Stokbrood! Gemaakt met zuurdesem, dus zonder gist. Dat betekent dat het lang heeft staan rijzen, waardoor het brood heel veel smaak heeft gekregen. Zo lekker!

Lees meer »

Speculaas, taai-taai & banketstaaf

Laat pakjesavond maar komen! Wij zitten er klaar voor, met zelfgebakken taai-taai, speculaas & banketstaaf. Het resultaat van een gezellig avondje bakken bij Mannin. Vooral de speculaasjes, die zijn zó lekker! Wat is jullie favoriete Sinterklaas-snoepgoed?

Lees meer »

Zo maak je de frituurpan schoon

Honderden recepten staan er inmiddels op mijn site, en welke wordt het beste bekeken? ... een schoonmaaktip, haha! Misschien moet ik toch maar over andere dingen gaan bloggen - al is dit gewoon een vet handige & simpele manier om je frituurpan schoon te maken.

Lees meer »

Walnoten kruidcake

Dit is er weer eentje die je écht moet ruiken! Als deze walnoten kruidcake vers & warm uit de oven komt... ooo, wat ruikt dat heerlijk! De geur van alle kruiden komt je meteen tegemoet. Probeer er dan maar eens vanaf te blijven... :-)

Lees meer »

Roggebrood zonder rogge (knäckebröd 1.0)

Roggebrood zonder rogge! Vinden jullie dat niet bijzonder? Ik wilde knäckebröd maken, maar in plaats daarvan werd het een soort roggebrood. Wel lekker, maar niet wat ik wilde. Dat wordt dus nóg een keer proberen... :-)

Lees meer »

Chocoladeletters (yum!)

Mijn naam in chocoladeletters! Zoiets dat je als kind zó graag wilt (maar nooit kreeg, natuurlijk). "Neem maar een stukje chocolade mee," had ik vorige week lachend gezegd. Kennelijk vond Sinterklaas (lees: mijn vader) 'een stukje' niet genoeg: hij nam meteen maar alle zes letters mee. Ik heb een héle lieve vader!

Lees meer »

Kruidnoten brood

Dit brood hoef je niet meer te beleggen met speculaas: dat zit er namelijk al in! Een lekker groot witbrood met kruidnoten er door. Een nieuwe favoriet hier thuis!

Lees meer »

Havermout wafels

HAVERMOUT WAFELS! Dat is nog eens lekker ontbijten, met zulke goudbruine, warme wafels. Met een beetje poedersuiker er over, of honing, een plak kaas of vers fruit...

Lees meer »

Ciabatta's (met een kant-en-klare mix)

Deze ciabatta's bakte ik met kant-en-klaar meel voor ciabatta, die ik bij de molen had gekocht. Super makkelijk en de broodjes waren lekker, maar ik was er niet 100% tevreden over: ik mis de grote gaten die in ciabatta's horen te zitten! :-)

Lees meer »

Speculaastaart

Sinterklaastijd betekent... lekkere gevulde speculaas! Al hoef je daarvoor helemaal niet op Sinterklaas te wachten: deze speculaas taart kun je ook in de rest van het jaar maken!

Lees meer »

Griesmeelpudding

Met gekleurde spikkels wordt alles beter en lekkerder, vinden jullie ook niet? Deze griesmeelpudding wordt er in elk geval heel vrolijk van. De jongens hebben er van gesmuld! :-)

Lees meer »

Waldkorn desem busbrood

Deze twee waldkorn desembroden waren de eerste broden die ik in onze nieuwe ovens bakte. En o, wat rook dat lekker! Dit brood is van zichzelf al heerlijk & met een zadenmix er op smaken ze nog beter.

Lees meer »

Arretjescake met strooigoed (rocky road)

Zijn jullie ook zo gek op arretjescake? Een mix van chocolade, koekjes & boter (en dus helemaal niet gezond, maar wél super lekker). Mijn zus kwam met het geweldige idee om er spekjes, snoepjes en reepjes aan toe te voegen. Yummm :-)

Lees meer »

Stroopwafels

Wat ik zou missen als we in het buitenland zouden gaan wonen? STROOPWAFELS natuurlijk! Nee, we hebben geen plannen om te emigreren hoor! Maar ik wilde wél zelf stroopwafels kunnen bakken. Vinden jullie ze niet mooi geworden? :-)

Lees meer »

Olijven brood

Brood met olijven! Sinds onze vakantie in Slowakije ben ik daar helemaal verzot op. Dit lekkere olijvenbroodje is een handige snelle versie: hij staat - inclusief kneden en bakken - binnen een uur op tafel.

Lees meer »

Zoete aardappel brownies

Weet je wat zo fijn is aan deze lekker smeuïge brownies? Je mag er met een gerust hart een paar extra van eten! Er zit namelijk geen boter en geraffineerde suiker in. In plaats daarvan gebruikte ik honing en... zoete aardappels!

Lees meer »