Zo maak je de frituurpan schoon

Gepubliceerd op 2 december 2016 om 16:00

Honderden recepten staan er inmiddels op mijn site, en welke wordt het beste bekeken? ... een schoonmaaktip, haha! Misschien moet ik toch maar over andere dingen gaan bloggen - al is dit gewoon een vet handige & simpele manier om je frituurpan schoon te maken.


De frituurpan schoonmaken is zo'n klus die ik het liefst zo lang mogelijk uitstel. Aangekoekt frituurvet krijg ik er nooit zomaar af (vooral niet van het frituurnetje). Maar op een gegeven moment ontkom ik er echt niet van. Dan plakt de frituurpan aan alle kanten en is het frituurvet helemaal bruin. Bah!

Maar zeg nou zelf, is het frituurnetje op de foto niet blinkend schoon? Ha! En dat was 'ie beslist niet! Ik had eigenlijk ook even een foto vooraf moeten maken. Vergeten. Nou ja. Het was een fluitje van een cent om dat netje zo schoon te krijgen. En ik ga je nu vertellen hoe je dat doet.

Frituurpanschoonmakenvk-1.jpg

Dit heb je nodig

  • vieze frituurpan
  • kraanwater
  • 1-2 vaatwasblokjes


En zo doe je het

  1. Haal het frituurvet uit de frituurpan.
  2. Vul de pan met kraanwater.
  3. Doe een vaatwasblokje in het water.
  4. Zet de frituurpan aan en laat 10-15 minuten koken. Doe er na een tijdje eventueel nog een tweede blokje in, als de pan héél vies is (komt bij jullie nooit voor, natuurlijk). 
  5. Giet het vieze water uit de pan en veeg het draadnetje, de binnenpan en de binnenkant van de deksel met een keukendoekje schoon. Je veegt alle viezigheid er nu zomaar af!

Nou ja, en nu moet de buitenkant van de frituurpan natuurlijk ook nog schoon. Daar heb ik geen gouden tip voor, dat deed ik gewoon met allesreiniger, een schuursponsje en een vaatdoekje. Hoe doe jij dat?

Meer foto's vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.