Walnoten kruidcake

Gepubliceerd op 1 december 2016 om 16:00

Dit is er weer eentje die je écht moet ruiken! Als deze walnoten kruidcake vers & warm uit de oven komt... ooo, wat ruikt dat heerlijk! De geur van alle kruiden komt je meteen tegemoet. Probeer er dan maar eens vanaf te blijven... :-)


Het fijne van een kruidcake is dat er geen boter in zit. En daarmee is 'ie dan toch een stukje meer verantwoord dan een plakje gewone cake. Al zou ik er dan ook weer niet heel veel plakken tegelijk van opeten, want suiker zit er dan weer wel in. Alles met mate, hè? Dus ga gewoon lekker genieten van een plakje van deze kruidcake!

En als je toch gezonder wilt, probeer dan eens deze 'gezonde' kruidcake

Walnotenkruidcake38-1.jpg

Ingrediënten

  • 500 gram patentbloem
  • 16 gram bakpoeder
  • 250 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel gemalen kruidnagel
  • 125 gram bakgember (kleine stukjes)
  • 265 ml water
  • 100 gram walnoten, in stukjes gehakt
  • 75 gram rozijnen

En zo maak je 't

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Bekleed een klein cakeblik met bakpapier.
  2. Roer de bloem, bakpoeder, basterdsuiker, kaneel en kruidnagel door elkaar.
  3. Voeg de gember en het water toe en roer alles met een pollepel of een mixer met deeghaken goed door elkaar.
  4. Roer de walnoten en rozijnen door het beslag.
  5. Schep het beslag in de cakevorm. Bak de kruidcake in het midden van de oven in 90 minuten gaar. Hij is klaar als een satéprikker er schoon uit komt. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.