Honing knoflook zalm

Gepubliceerd op 6 december 2016 om 16:00

Honing en knoflookboter is sowieso al lekker... Smeer dat op een stukje zalm & je hebt een heerlijk & makkelijk visje voor bij de warme maaltijd. Je maakt de zalm heel eenvoudig in de oven; lukt altijd!


De zoete zalm viel erg in de smaak hier thuis. En lekker makkelijk, want hij gaart in de oven perfect gaar.

Meer recepten met zalm? Kijk dan eens bij...


Honingboterknoflookzalm272-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1 stuk zalmfilet
  • 10 gram roomboter
  • 15 gram honing
  • snuf knoflookpoeder
  • 1/4 eetlepel verse citroensap
  • zout
  • peper
  • schijfjes citroen
  • handje verse peterselie


En zo maak je 'm

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden. 
  2. Vouw van een stuk aluminiumfolie een bakje met opstaande randen. De zalm moet er in passen. Leg het bakje op een bakplaat of in een ovenschaal.  
  3. Smelt de boter in een pannetje op laag vuur. Doe de honing, knoflook en citroensap er bij en roer tot alles goed is gemengd. 
  4. Leg de zalm in het aluminiumbakje. Giet de boter-honingsaus er over heen. Strooi wat peper en zout over de zalm. 
  5. Dek de zalm af met een ander stukje aluminiumfolie. 
  6. Zet de zalm in de oven en bak 'm in 15-18 minuten gaar. Zet 'm daarna nog 2-3 minuten onder de grill. 
  7. Strooi er wat gesnipperde peterselie over heen en serveer met wat schijfjes citroen.


Meer foto's (en het recept) vind je hier

Reactie plaatsen

Reacties

Urgje moskokkel
7 jaar geleden

Ik zou de zalm gewoon direct in een ovenschaal doen. Citroen reageert met aluminium(zuur!) en dat is jammer van je smaak en over de gezondheidsaspecten praat ik dan maar niet. Afdekken met alufolie kan je handhaven.
(Wist je dat het wetenschappelijk bewezen is dat Alzheimer mede veroorzaakt wordt door koken in aluminium pannen??)