Nieuws

Babi ketjap

Als wij Chinees halen zit daar bijna altijd babi ketjap bij. Maar we maken 'm ook regelmatig gewoon zelf: met varkenshaas, ketjap, groente & kruiden. Zomaar klaar!

Lees meer »

Knäckebröd

Zelfgebakken knäckebröd! Na de vorige poging (die uitmondde in roggebrood zonder rogge) probeerde ik het nog eens. Deze crackers zijn wél gelukt!

Lees meer »

Karamel-notentaart met chocolade

Als je niet in de verleiding wilt komen om 'm in één keer op te eten, kun je dit taartje maar beter niet maken... De combinatie van koek, noten, karamel & chocolade is echt onweerstaanbaar lekker!

Lees meer »

Gruttenkoeken

Wie kent er nog gruttenkoeken? Dat is volgens mij een héél oud gerecht - ik kende het in elk geval niet. Ik bakte ze met boekweithagel. Lekker met stroop er bij!

Lees meer »

Rollade

Het ideale kerstcadeau voor een vegetariër: een rollade! :-D Hoewel ik 'm zelf dus niet opeet, waren de mannen thuis er wel erg blij mee. Maar hoe maak je zo'n bonk vlees eigenlijk klaar? Gelukkig kon mijn schoonvader mij dat vertellen!

Lees meer »

Rode koolschotel met gehakt

Dit is lekker! Een simpele door-de-weekse maaltijd & heerlijk in de winter: een rode koolschotel met aardappelpuree, appel & gehakt. En als je niet van rode kool houdt, dan neem je gewoon een andere groente!

Lees meer »

Fries roggebrood (brea)

Een echt Frysk recept: stevig & donker roggebrood! Of 'brea', zoals we dat hier zeggen. Lekker met kaas of spek en onmisbaar bij een bord stevige snert!

Lees meer »

Goede voornemens

Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie goede voornemens voor 2017? Ik niet - maar ik heb wél een aantal plannen voor komend jaar. De balans er in blijven houden bijvoorbeeld, tussen lekker & gezond. Ik wil de 10 kilometer halen met hardlopen. En er staat nog een heleboel op mijn te-bakken-lijstje!

Lees meer »

Het beste van 2016

De laatste dag van het jaar... tijd om de balans op te maken. Deze 9 recepten vonden jullie de beste in 2016, & zo te zien zijn jullie net zulke zoetekauwen als ik ben. Maar dat er toch een brood op nummer 1 staat, dat vind ik wel erg leuk! Vanavond gaan wij lekker oliebollen eten en vuurwerk afsteken. Fijne avond & een heel gezegend 2017 toegewenst!

Lees meer »

Oliebollen

Gister bakte ik oliebollen in de oven (zonder vet dus!) & toen maakte ik er ook meteen een aantal 'gewoon' in hete olie. Dat had ik nog nooit gedaan, dus daar was het wel eens tijd voor!

Lees meer »

Oliebollen uit de oven

Deze zijn ideaal als je wél van oliebollen houdt, maar liever geen vette hap wilt: oliebollen uit de oven. 100% zonder vet, met zelf gemaakt beslag!

Lees meer »

Kaneelsuikercake

Kaneel en suiker: ik ben gek op die combi. Bijvoorbeeld door de appeltaart, of in een versgebakken suikerbrood. En deze kaneelsuikercake is ook heerlijk - alleen al hoe hij ruikt als hij nog in de oven staat!

Lees meer »