Overnight oats met chocolade & banaan
Dit is het vierde havermout ontbijt dat ik probeerde, en deze is wat mij betreft tot nu toe de beste! Met lekker zoete banaan & knapperige cacao nibs er door heen. Yum!
13 jan 2017 16:00
Dit is het vierde havermout ontbijt dat ik probeerde, en deze is wat mij betreft tot nu toe de beste! Met lekker zoete banaan & knapperige cacao nibs er door heen. Yum!
12 jan 2017 16:00
Challah stonden al heel lang op mijn nog-te-bakken-lijstje. Dit gevlochten Joodse brood dat met de sjabbat wordt gegeten is heerlijk licht en luchtig.
11 jan 2017 16:00
Als wij Chinees halen zit daar bijna altijd babi ketjap bij. Maar we maken 'm ook regelmatig gewoon zelf: met varkenshaas, ketjap, groente & kruiden. Zomaar klaar!
10 jan 2017 16:00
Zelfgebakken knäckebröd! Na de vorige poging (die uitmondde in roggebrood zonder rogge) probeerde ik het nog eens. Deze crackers zijn wél gelukt!
9 jan 2017 16:00
In mijn kerstpakket zaten spruitjes... Echt waar! Ik roosterde ze met een appeltje & rozijnen in de oven & maakte er een honing-mosterd balsamico dressing bij.
8 jan 2017 16:00
Als je niet in de verleiding wilt komen om 'm in één keer op te eten, kun je dit taartje maar beter niet maken... De combinatie van koek, noten, karamel & chocolade is echt onweerstaanbaar lekker!
7 jan 2017 16:00
Een quiche, daar kun je eigenlijk alles wel in verwerken! Deze lekkere spinaziequiche met halfgedroogde tomaten, schapenkaas en pijnboompitjes maakte ik met allemaal restjes uit de koelkast.
6 jan 2017 16:00
Wie kent er nog gruttenkoeken? Dat is volgens mij een héél oud gerecht - ik kende het in elk geval niet. Ik bakte ze met boekweithagel. Lekker met stroop er bij!
5 jan 2017 16:00
Het ideale kerstcadeau voor een vegetariër: een rollade! :-D Hoewel ik 'm zelf dus niet opeet, waren de mannen thuis er wel erg blij mee. Maar hoe maak je zo'n bonk vlees eigenlijk klaar? Gelukkig kon mijn schoonvader mij dat vertellen!
4 jan 2017 16:00
Dit is lekker! Een simpele door-de-weekse maaltijd & heerlijk in de winter: een rode koolschotel met aardappelpuree, appel & gehakt. En als je niet van rode kool houdt, dan neem je gewoon een andere groente!
3 jan 2017 16:00
Een echt Frysk recept: stevig & donker roggebrood! Of 'brea', zoals we dat hier zeggen. Lekker met kaas of spek en onmisbaar bij een bord stevige snert!
2 jan 2017 16:00
Ik was 'm eigenlijk een beetje vergeten, deze tagliatelle met aubergine & pomodori uit de oven. En dat terwijl 'ie zo lekker is! Deze week stond hij dus weer eens op tafel.
1 jan 2017 16:00
Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie goede voornemens voor 2017? Ik niet - maar ik heb wél een aantal plannen voor komend jaar. De balans er in blijven houden bijvoorbeeld, tussen lekker & gezond. Ik wil de 10 kilometer halen met hardlopen. En er staat nog een heleboel op mijn te-bakken-lijstje!
31 dec 2016 16:00
De laatste dag van het jaar... tijd om de balans op te maken. Deze 9 recepten vonden jullie de beste in 2016, & zo te zien zijn jullie net zulke zoetekauwen als ik ben. Maar dat er toch een brood op nummer 1 staat, dat vind ik wel erg leuk! Vanavond gaan wij lekker oliebollen eten en vuurwerk afsteken. Fijne avond & een heel gezegend 2017 toegewenst!
30 dec 2016 16:00
Gister bakte ik oliebollen in de oven (zonder vet dus!) & toen maakte ik er ook meteen een aantal 'gewoon' in hete olie. Dat had ik nog nooit gedaan, dus daar was het wel eens tijd voor!
29 dec 2016 16:00
Deze zijn ideaal als je wél van oliebollen houdt, maar liever geen vette hap wilt: oliebollen uit de oven. 100% zonder vet, met zelf gemaakt beslag!
28 dec 2016 16:00
Kaneel en suiker: ik ben gek op die combi. Bijvoorbeeld door de appeltaart, of in een versgebakken suikerbrood. En deze kaneelsuikercake is ook heerlijk - alleen al hoe hij ruikt als hij nog in de oven staat!
27 dec 2016 16:00
Cannelloni met spinazie & gehakt! Het is even wat werk om alle buisjes te vullen, maar dan heb je ook wat. Wij vinden dit in elk geval erg lekker.
Wil je regelmatig nieuwe recepten in je mail krijgen? Meld je dan hieronder aan voor de nieuwsbrief!