Overnight oats met chocolade & banaan

Gepubliceerd op 13 januari 2017 om 16:00

Dit is het vierde havermout ontbijt dat ik probeerde, en deze is wat mij betreft tot nu toe de beste! Met lekker zoete banaan & knapperige cacao nibs er door heen. Yum!


Ik houd wel van iets knapperigs in mijn eten. Smoothies enzo zijn dus ook niet echt aan mij besteed (hoe lekker ze ook kunnen zijn). De cacao nibs zijn zelfs na een nacht in de koelkast nog steeds stevig. Lekker! En omdat het nibs zijn en geen cacaopoeder, heeft dit ontbijt niet die overheersende chocolade smaak. Kortom, dit is een blijver! 

Meer ontbijtjes met havermout?


Overnightoatsbanaanchocolade272-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 45 gram havermout
  • 80 gram magere yoghurt
  • 160 ml halfvolle melk
  • 1 eetlepel chiazaad
  • 1/2 theelepel vanille-extract
  • snufje zout
  • 1 eetlepel honing
  • 1/2 banaan in stukjes (bewaar de andere helft nog in de schil in de koelkast) 
  • 2 eetlepels cacao nibs


En zo maak je 't

  1. Roer alle ingrediënten in een afsluitbare pot of kom door elkaar. Doe de deksel er op en zet minstens 4 uur in de koelkast, maar het liefst de hele nacht.  
  2. Snij de volgende ochtend de rest van de banaan in stukjes. Strooi die over de overnight oats. Voeg ook nog wat extra cacaonibs en havermout toe.  
  3. Liever een warm ontbijtje? Warm de overnight oats dan in 1-2 minuutjes op in de magnetron. Strooi daarna de extra banaan, havermout en cacao nibs er over.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.