Goede voornemens

Gepubliceerd op 1 januari 2017 om 16:00

Gelukkig nieuwjaar! Hebben jullie goede voornemens voor 2017? Ik niet - maar ik heb wél een aantal plannen voor komend jaar. De balans er in blijven houden bijvoorbeeld, tussen lekker & gezond. Ik wil de 10 kilometer halen met hardlopen. En er staat nog een heleboel op mijn te-bakken-lijstje!

 
Die balans, dat is altijd een puntje. Ik krijg regelmatig de vraag hoe het toch kan dat ik niet minstens 100 kilo weeg. Nou, al dat lekkers dat ik bak eten we heus niet in ons eentje op. We eten meestal gezond, met vaak heel gewone maaltijden. Er gaan bij ons thuis elke week kilo's fruit doorheen en we sporten allemaal meerdere keren per week. Voetbal, hardlopen, zwemmen, schaatsen, fitness... Dan mag er best eens een lekkere koek of stuk chocolade op tafel staan, vinden jullie ook niet? Dat gaan we komend jaar dus gewoon weer zo doen. Hoe vinden jullie de balans voor een gezond & fit lijf?

Fruitsport1.jpg

Voor 2017 staan er dus weer genoeg lekkere dingen op mijn bak- en kooklijstje. Een povitica bijvoorbeeld: een Kroatisch brood met walnoten en chocolade. En baklava. Of een panettone (een brood) met kersen, chocolade en pistache noten. Churros, gevulde koeken & millionaire bars (koekrepen met karamel en chocolade). Maar ook hasselback potatoes. En gestoomde botervis (voor manlief, niet voor mezelf). Zelf pasta maken. En bloemkoolrijst. Of spanakopita. En het wordt ook hoog tijd om weer eens iets in onze tajine klaar te maken. 

En ik heb nog een doel voor 2017: ik wil de 10 kilometer halen met hardlopen. Afgelopen jaar ben ik daar bíjna aan toe gekomen (9,3 km was mijn langste afstand) - maar in november en december was ik steeds verkouden en griepig, dus is dat laatste stukje bleef er bij. Maar dit jaar moet dat toch echt wel gaan lukken! 

Ik heb ook al enorm veel zin in de zomervakantie. Dit jaar gaan we naar Hongarije. Weer een nieuw land om te verkennen! Een andere cultuur & natuur, nieuwe gerechten en supermarkten om te ontdekken :-) Lekker met ons gezin er tussen uit en genieten van elkaar en mooi weer (dat laatste moeten we nog even afwachten natuurlijk, maar daar ga ik gemakshalve maar van uit). En de hardloopschoenen gaan gewoon mee trouwens. In een nieuwe omgeving lopen is fijn! Het duurt natuurlijk nog een half jaar voor het zomer is, maar ik heb er nu al zin in, haha!

Genoeg plannen en ideeën dus, maar niet echt voornemens. Niet iets wat ik beslist-moet-doen-want-anders-is-het-jaar-niet-gelukt, ofzo. Heb ik nooit gehad, trouwens. Als iets dit jaar niet lukt, dan komt het volgend jaar wel. En anders maar niet - dan is er vast iets anders leuks voor in de plaats gekomen. 
 
En jullie? Hebben jullie goede voornemens of bijzondere plannen? Wat je plannen ook zijn: ik hoop dat je een heel mooi 2017 tegemoet gaat! Geniet van wat er op je pad komt. 

xx Syts

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.