Nieuws

Wij hebben een tiener in huis!

Vandaag is onze Leendert Jan 10 jaar geworden. En dus hebben we vanaf nu een tiener in huis! :-) Wat klinkt dat ineens groot, hè? Hij is overigens ook al echt groot, want het duurt niet lang meer voor hij mij in de lengte voorbij groeit. Wij vieren vandaag feest (met taart). Fijne dag allemaal!

Lees meer »

Wokpasta met spinazie & roomkaas

Lekker makkelijk voor op vakantie: wokpasta met spinazie, ham & roomkaas. Je hebt er maar één pan of skottelbraai voor nodig. Het is niet eens nodig om de pasta voor te koken. Handig, hè?

Lees meer »

Traktatie: speklolly's

"Mem, even een dingetje: ik wil graag op een VRIJDAG trakteren. Want dan is de meester er, en als je jarig bent mag je op meester zijn schouders!" :-D En dus trakteerde Leendert Jan (die komende zondag jarig is) vandaag op deze speklolly's.

Lees meer »

Rode vruchtencrumble

Wat is jullie favoriete toetje? Ik kan eigenlijk nooit kiezen, maar deze is óók heel erg lekker: een warme rode vruchtencrumble. En als je er nog een bolletje vanille-ijs bij serveert is het helemaal perfect! :-)

Lees meer »

Witte ketjapbonen met kip

Hier hebben we zo lekker van gegeten! En het is helemaal niet zoveel werk om het klaar te maken: deze witte ketjapbonen met kip heb je in een kwartier op tafel staan.

Lees meer »

Ik ga op reis en ik neem mee...

Dat spelletje kennen jullie ongetwijfeld! Als wij op zomervakantie gaan, nemen we qua eten eigenlijk bijna niks mee (echt, letterlijk). Er zijn maar een paar dingen die persé mee moeten: pindakaas, smeerkaas, leverpastei & hagelslag - op nadrukkelijk verzoek van de jongens. Wat nemen jullie mee?

Lees meer »

Banaan-pindakaas ijs

Wat was het dit weekend lekker weer, hè? En daarom vond ik dat het wel een mooi moment was om zelf lekker & gezond bananenijs te maken. Je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig: bananen, pindakaas en een beetje melk. En aangezien alles met pindakaas lekker is, is dit ijs dat ook! :-)

Lees meer »

Gevulde aubergines met rijst & kipgehakt

Aubergines met basmati rijst, kipgehakt & heel veel kruiden! Het ruikt altijd zo lekker, met al die verschillende kruiden. Dit is een lekker & gezond recept: het vult goed, je krijgt een heleboel groenten binnen en het is toch een behoorlijk light gerecht. Ideaal, toch?

Lees meer »

Druivensalade met honing-mosterd dressing

Wat is het mooi weer! Een perfecte dag voor een lekkere zomerse salade. Dit is één van mijn favorieten: druivensalade met banaan, walnoten, rozijnen, ui & een zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Ik lunchte er mee, maar je kunt deze salade ook heel goed als bijgerecht bij het avondeten serveren.

Lees meer »

Bedankje: KitKat break

Elk jaar geven onze jongens een klein bedankje aan hun meesters & juffen. Dit jaar krijgen ze een KitKat break - want ze zijn vast wel toe aan een break ;-) Met een zelfgeschreven persoonlijke boodschap van de jongens achterop het kaartje!

Lees meer »

Hongaarse langoš

Dit zijn Hongaarse langoš: gebakken 'pannenkoeken', die je maakt met gistdeeg. Het zijn een soort platte broden die niet in de oven, maar in een koekenpan bakt. Ze zien er een beetje gek uit, maar als ze warm zijn met wat kaas & knoflook er op blijf je er van door eten, zo lekker zijn ze!

Lees meer »

We hebben een blauwe aardbei!

... en hij is rood! :-D Weten jullie nog dat ik vorig jaar blauwe aardbeienzaadjes uit China had geplant? Toen waren er geen bloemen en vruchten aan gekomen, maar dit voorjaar dus wel. Wij waren érg benieuwd. Maar je ziet het, ze zijn gewoon rood. Haha! Het was ook te leuk om waar te zijn. :-)

Lees meer »

Het verschil tussen bloem, meel & volkorenmeel

Ik krijg regelmatig de vraag of meel hetzelfde is als bloem. Nee: dat is niet hetzelfde. En tussen meel en volkorenmeel zit ook weer verschil! Bloem, meel en volkorenmeel leveren verschillende soorten brood op. Ik leg je uit hoe het precies zit.

Lees meer »

Nasi met bloemkoolrijst

Nasi met bloemkoolrijst! Een perfect gerecht voor als je véél groente wilt eten en weinig calorieën en koolhydraten. De rijst is namelijk voor 100% gemaakt van bloemkool. Zou je niet zeggen hè, als je de foto ziet!

Lees meer »

Kiwi-ijs

Kiwi-ijs! Ik vind kiwi's wel lekker, maar eet ze bijna nooit. Ik krijg er vaak zo'n metalige smaak van in mijn mond. Hebben jullie dat ook wel eens? Dus maakte ik maar ijs van een paar kiwi's, dan heb ik daar geen last van! :-)

Lees meer »

Mexicaanse gevulde pastaschelpen

Pasta op zijn Mexicaans! Ik vulde deze grote pastaschelpen met lekker pittige Mexicaans gekruide groenten, bonen en gehakt. Samen met een salsasaus maak je er een heerlijke ovenschotel van.

Lees meer »