Ik ga op reis en ik neem mee...

Gepubliceerd op 11 juli 2017 om 16:00

Dat spelletje kennen jullie ongetwijfeld! Als wij op zomervakantie gaan, nemen we qua eten eigenlijk bijna niks mee (echt, letterlijk). Er zijn maar een paar dingen die persé mee moeten: pindakaas, smeerkaas, leverpastei & hagelslag - op nadrukkelijk verzoek van de jongens. Wat nemen jullie mee?


We nemen natuurlijk wel broodjes en drinken mee voor onderweg, maar verder nemen we helemaal geen eten mee. De laatste jaren kamperen we in de zomer steeds in het buitenland en moeten we eerst twee dagen reizen in de auto. Als we dan op dag 2 bijna bij de camping zijn, dan zoeken we ergens langs de weg een grote supermarkt op, en daar kopen we dan brood, fruit, drinken & warm eten voor de dag erna (dat is meestal een zondag). Want waarom zouden we dat allemaal meeslepen vanuit Leeuwarden? Scheelt weer een beetje ruimte. En het is natuurlijk véél leuker om in een buitenlandse supermarkt boodschappen te doen! Daar kom je weer allemaal nieuwe dingen tegen... precies waar ik van houd! :-)

Ikgaopvakantieenneemmee20171.jpg

Maar goed, dat geldt dus niet voor alles. Want de smeerkaas en de leverpastei is in het buitenland niet hetzelfde als de Nederlandse (en dat zijn de enige lekkere, vinden de mannen). Hagelslag kun je natuurlijk nergens vinden en pindakaas hebben ze soms wel, maar dan alleen de Amerikaanse Skippy pindakaas met héél veel suiker. In Frankrijk hebben we die pindakaas een keer gekocht, en sindsdien lustte onze oudste dus geen pindakaas meer! Hij heeft nu net, drie jaar later, de pindakaas weer her-ontdekt. En nu moet het ineens elke dag op brood. De schade een beetje inhalen, denk ik...

Ikgaopvakantieenneemmee2017212.jpg

Natuurlijk verkennen wij niet meteen tijdens de heenreis al uitgebreid die buitenlandse supermarkt, hoor. Die eerste keer boodschappen doen we meestal heel snel, want we willen graag op onze eindbestemming zijn & de jongens zijn helemáál geen fan van winkelen in een supermarkt (tenzij ze iets lekkers mogen uitkiezen, dat vinden ze dan weer wel leuk). Dus als we de tent hebben staan, alles een plekje heeft gekregen en we een beetje zijn bijgekomen van de reis, dan ga ik lekker uitgebreid supermarkten verkennen. In mijn eentje. Heerlijk! :-)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.