Kiwi-ijs

Gepubliceerd op 29 juni 2017 om 16:00

Kiwi-ijs! Ik vind kiwi's wel lekker, maar eet ze bijna nooit. Ik krijg er vaak zo'n metalige smaak van in mijn mond. Hebben jullie dat ook wel eens? Dus maakte ik maar ijs van een paar kiwi's, dan heb ik daar geen last van! :-)


Al weet ik ook na het proeven nog steeds niet of ik ijs met kiwi's echt een succes vind. Wat denken jullie? Waarschijnlijk kan ik veel beter ijs maken met fruit waar ik sowieso gek op ben! Aardbeien of bananen ofzo. Of peren en appels. Dat smaakt natuurlijk altijd beter!

Het is wel een interessant project, om zelf ijs te maken. Ik ben er nog niet over uit wat nou de beste manier daarvoor is. Ik kwam de methode voor dit ijs ergens op een Amerikaanse site tegen - ietsje anders weliswaar en ook met ander fruit. Maar of dit nou het lekkerste ijs oplevert... ik weet het nog niet. En eieren door het ijs vind ik ook een beetje gek. 

Maken jullie wel eens ijs, en hoe doen jullie dat? Ik knutsel nog even door met andere methoden, denk ik. Leuk om deze zomer te doen! :-) 

Kiwiijs152-1.jpg

Ingrediënten voor 1 literbak ijs

  • 5 kiwi's, geschild en in stukjes
  • 200 ml ongeklopte slagroom, uit de koelkast
  • 240 ml halfvolle melk
  • 100 gram fijne kristalsuiker
  • 2 eieren


En zo maak je 't

  1. Pureer de kiwi's met een staafmixer of in een keukenmachine. 
  2. Verwarm de melk & slagroom in een pannetje op laag vuur, totdat het suddert.
  3. Klop de eieren en suiker met een mixer luchtig. Giet het melk-slagroommengsel er bij en mix goed door elkaar. Mix tot slot de gepureerde kiwi's er door.
  4. Giet het mengsel in een bak, doe de deksel er op & zet in de vriezer. 

Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.