Rode vruchtencrumble

Gepubliceerd op 13 juli 2017 om 16:00

Wat is jullie favoriete toetje? Ik kan eigenlijk nooit kiezen, maar deze is óók heel erg lekker: een warme rode vruchtencrumble. En als je er nog een bolletje vanille-ijs bij serveert is het helemaal perfect! :-)


De eerste keer dat ik dit nagerecht maakte, gebruikte ik fruit uit de diepvries. Dat kun je dus beter niet doen... want dan wordt deze crumble een soort cake-achtige pap! En hoewel die wel lekker smaakt, is het dan niet meer een echte crumble met knapperige stukjes bovenop. En dat maakt een crumble nou juist zo lekker!

Het maken van een rode vruchtencrumble is trouwens echt heel simpel. Fruit in een klein ovenschaaltje, de drie ingrediënten voor de crumblelaag mengen en er over heen strooien. En dan is het al klaar voor de oven! Het is ook een heel handig dessert voor als je mensen te eten krijgt. Je kunt het in kleine eenpersoons ovenschaaltjes in de koelkast klaar zetten, maar je kunt er ook één grote ovenschaal mee vullen. Hoef je 't tijdens het diner alleen nog maar te bakken & ijs er bij te serveren! 

Ik kan overigens, als we uit eten gaan, nooit zo goed kiezen welk toetje ik echt het liefste wil. Straciatella-ijs (met van die dikke stukken chocolade er door) staat weliswaar met stip bovenaan de lijst, maar dat staat meestal niet op de dessertkaart van een restaurant. En dan wordt het altijd lastig kiezen... iets met een brownie? IJs? Baklava? Toetjes met stroopwafel er door? Vers fruit? Oooh keuzestress! :-) Haha! 

Rodevruchtencrumble2382-1.jpg

Ingrediënten voor 2 personen

  • 90 gram verse kersen, zonder pit
  • 1 wilde perzik, in stukjes (mag met schil)
  • 75 gram verse aardbeien, zonder kroontjes
  • 35 gram koude roomboter, in blokjes
  • 50 gram bloem
  • 50 gram rietsuiker
  • beetje poedersuiker
  • evt. vanille-ijs
     

En zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Kneed de roomboter, bloem en rietsuiker tot een kruimelig deeg.
  3. Verdeel het fruit over twee kleine ovenschaaltjes. Kruimel het kruimeldeeg er over. Zet de rode vruchtencrumble daarna 30 minuten in de oven.
  4. Strooi er een beetje poedersuiker over heen en serveer met een bolletje vanille-ijs.


Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.