Nasi met bloemkoolrijst

Gepubliceerd op 3 juli 2017 om 16:00

Nasi met bloemkoolrijst! Een perfect gerecht voor als je véél groente wilt eten en weinig calorieën en koolhydraten. De rijst is namelijk voor 100% gemaakt van bloemkool. Zou je niet zeggen hè, als je de foto ziet!


Nasi maken met bloemkoolrijst stond al heel lang op mijn to-do-lijstje. Ik eet heel graag bloemkool, maar meestal eet ik dat met gekookte aardappels of in een ovenschotel. En ik was zó benieuwd hoe het zou smaken wanneer je bloemkool als rijst gebruikt!

Als je niet van bloemkool houdt, dan vind je deze nasi waarschijnlijk ook niet lekker. Maar mij smaakte het prima! Heerlijk met zoveel kruiden er door; dat maakt de bloemkool echt totaal anders. En het is een ideale maaltijd voor een balansdagje. Met lekker veel groente! Ik liet het vlees weg, trouwens. Maar je kunt altijd ham of kip toevoegen. 

Nasimetbloemkoolrijst23-1.jpg

Ingrediënten voor 1 persoon

  • 1/2 rode paprika, in stukjes
  • 1/4 prei, in stukjes
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 50 gram taugé
  • 1/2 eetlepel ketjap manis
  • handje verse gesnipperde peterselie

Kruiden:

  • 1/4 theelepel kurkuma
  • 1/2 theelepel kerriepoeder
  • 1/4 theelepel koriander
  • 1/4 theelepel knoflookpoeder
  • 1/4 theelepel djinten (gemalen komijn)
  • 1/4 theelepel paprikapoeder
  • snuf laos
  • peper, naar smaak
  • zout, naar smaak

 

En zo maak je 't

  1. Verhit wat olie of boter in een wok. Roerbak de ui, prei en paprika 3-4 minuten. 
  2. Voeg de bloemkoolrijst en taugé toe. Meng de ketjap manis en de kruiden er door heen. Roerbak 3-5 minuten tot alle groente gaar en zacht is.
  3. Strooi wat verse peterselie over de nasi. Lekker met seroendeng, komkommer, kroepoek en ongezouten pinda's er bij. 

 
Meer foto's (en het recept) vind je hier.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.