Nieuws

Aardappeltjes uit de oven

"Is dit wel kidsproof?" vroeg iemand mij laatst over een bepaald recept. Nou, deze aardappeltjes uit de oven zijn dat in elk geval wél! Ik maakte één ovenschaal mét kruiden, en eentje zonder. En dus vond iedereen hier thuis het lekker!

Lees meer »

Tagliatelle met aubergine & pomodori

Oké. Niet oordelen op basis van de foto's. Die zijn prut! Ik weet het. Eerst dus even proeven. Wij hebben deze tagliatelle met aubergine & pomodori uit de oven al meerdere keren gegeten en we vinden 'm erg lekker! Dus.

Lees meer »

Pizza met salami

De alltime favorite van onze middelste zoon: pizza met salami. Als dat op tafel staat, dan gaat zijn bord zonder problemen en in rap tempo leeg!

Lees meer »

Pizzadeeg: basisrecept

Als je eenmaal een goed basisrecept hebt voor pizzadeeg, kun je daarna volop variëren met wát je op de pizza doet! Met dit recept maak je een heerlijk luchtig pizzadeeg. Wij hebben er al veel verschillende pizza's mee gemaakt!

Lees meer »

Kaneelsuikercake

Kaneel en suiker: ik ben gek op die combinatie. Appeltaart is dan ook één van mijn favorieten, en suikerbrood natuurlijk! Maar ook deze kaneelsuikercake. Hij ruikt alleen al heerlijk als hij in de oven staat!

Lees meer »

Brownie-vanillecake

Een lekkere kleffe cake waarvan de bodem een brownielaag is... Ja, dit is er weer eentje! Zo'n cake die je niet kunt weerstaan. Die tot de laatste kruimel op gaat. Het liefst meteen. In één keer!

Lees meer »

Aardappel-preitaart

'Gewoon' aardappels met groente is niet één van de favoriete gerechten in huize Balt. Helemaal niet met een groente als prei. Ik ben dus altijd op zoek naar variaties die de combinatie aardappels met groente nét even wat lekkerder maken! Deze aardappel-preitaart is daar zo'n voorbeeld van.

Lees meer »

Gevulde paprika's met noten & rozijnen

Alleen de geur al van de rijst gemengd met de kruiden, noten, lenteui en rozijnen... nomnom! Het liefst zou ik de schaal met rijst meteen al opeten. Maar ik weet dat het als vulling in een paprika uit de oven nóg lekkerder smaakt!

Lees meer »

Aardappelschotel met kip & tomaat

Aardappels met groente, maar dan nét weer even anders! Deze gekruide aardappeltjes met kip, aubergine en tomaat moeten weliswaar drie kwartier in de oven, maar de voorbereidingen heb je zo gedaan.

Lees meer »

Sandwich cottage cheese & peer

In onze koelkast stond nog een aangebroken bakje cottage cheese. Die hadden we bij de ratatouille uit de oven gegeten. Zonde om weg te gooien natuurlijk! Daarom maakte ik er dit lekkere broodje met peer & honing mee.

Lees meer »

Knoflook pellen

Vinden jullie het ook zo'n gedoe om knoflookteentjes te pellen? Ik stond altijd een eeuwigheid te prutsen om al die velletjes er af te krijgen. Helemaal niet nodig, want je kunt knoflook heel simpel & snel pellen! Ik laat je zien hoe je dat doet.

Lees meer »

Vanille cupcakes met botercreme

Een paar weken geleden had onze oudste zoon een pyjamafeestje met zijn klas. Alle kinderen kwamen 's avonds in hun pyjama's in de klas om film te kijken & lekkere hapjes te eten. Die hapjes waren door de ouders gemaakt, en ik maakte deze vanille cupcakes met botercreme.

Lees meer »

Zuurkool met shoarma

Zuurkool eten wij eigenlijk altijd in een stamppot, met zoete dingen er door heen: rozijnen, appeltjes, ananas, banaan... En de mannen eten er dan natuurlijk nog rookworst en spekjes bij. Houd jij meer van hartig dan van zoet? Dan is deze zuurkoolschotel met shoarma iets voor jou!

Lees meer »

Moussaka

Ik hield eigenlijk nooit zo van moussaka. Niet van die versies die je met zo'n pakje van Honig of Knorr of welk merk dan ook maakt. Ik vond het nergens naar smaken! Totdat ik zelf een moussaka maakte, zonder pakjes. Deze vond ik wel lekker!

Lees meer »

Aardappel-courgetteschotel

Dit is zo'n gerecht waar ik me de hele dag al op kan verheugen. De combinatie van courgette met geitenkaas, pijnboompitten en aardappelen... hmm! En het is ook nog eens heel eenvoudig om te maken!

Lees meer »

Bami met kip & zure komkommer

Deze lekkere bami is simpel te maken en snel klaar. En de ingrediënten heb je vaak standaard in de kast staan. Een ideaal gerecht dus als je snel even wat in elkaar moet flansen!

Lees meer »